Möbelklinik expanderar i Lammhult

Möbelklinik Poppins

Möbeltapetserare Agneta Trybom har, tillsammans med kollegorna Olle, Jeanette och Ingegerd, både verkstad och försäljning i Lammhult.

I tio år har Poppins möbelklinik funnits i Stockaryd. Med åren har verksamheten vuxit och lokalerna blivit för små. I början av oktober öppnar kliniken i före detta Konsumaffären Lammhult.

Laminostol med orange sammetsklädsel, nätta små stolar med fräscha nya klänningar och kuddar i alla tänkbara färger och mönster samsas med tillbehör för höstmys som teer, plädar och ljus i Agneta Trybom och hennes tre kollegors hantverksföretag mitt i Lammhult.

– Här tar vi hand om och rehabiliterar gamla möbler så de blir starka och glada igen. Därför kallar vi det för en klinik, säger Agneta Trybom. Poppins är efter Mary, den omhändertagande och barnkära.
För tio år sedan sadlade Agneta Trybom om från Stockholmsbo i IT-branschen till att utbilda sig till möbeltapetserare och flytta till Småland. Men den samlade yrkeskunskapen i företaget är över 80 år där Olle Johansson, 82 år, står för många av dessa år.
Att det finns ett så stort intresse för att bevara och vårda gamla möbler tackar Agneta bland annat program som Antikrundan för.

– Oberoende om det är en märkesmöbel eller inte så är det lönt att ta hand om en fåtölj man trivs med.
Hos Poppins kan man även få inredningstextiler som gardiner uppsydda.
Att flytta verksamheten från Stockaryd till Lammhult har inneburit att bli en del av Möbelriket och alla de nätverk inom och utom branschen som finns på orten.
– Mottagandet har varit helt fantastiskt. Vi som tapetserare vill vara en kugge i Möbelriket och det goda rykte som hantverket har, säger Agneta Trybom som även är ordförande i branschorganisationen Sveriges tapetserarmästarförening.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 26 september 2017