WSP växer i nya lokaler

Per Graesén, VD och Anders Tysander, affärsområdeschef WSP Systems.

Per Graesén, VD och Anders Tysander, affärsområdeschef WSP Systems.

För ett par år sedan köpte det internationella teknikkonsultföretaget WSP det lokala FLK med cirka 30 medarbetare. Nyligen flyttade man ihop även rent fysiskt i Infocares lokaler på Arabygatan i Växjö.

 Per Graesén var vd för FLK och blev i och med uppköpet kontorschef för WSP i Växjö. Han är nöjd med att alla 66 medarbetare nu sitter på samma ställe. När Infocare beslöt att drar ner på personal i Växjö och flytta produktion till Norge, fanns lämpliga lokaler för ett gemensamt kontor för WSP.

– Här finns plats för 20 medarbetare till och det behövs. De kommer att vara fyllda inom två år. Så bra tryck som det är i byggbranschen just nu har det inte varit på 20 år, säger Per Graesén.
WSP Systems, den del av WSP som finns i Växjö, finns över hela landet och arbetar med allt som rör el, IT, tele, automation och VVS. Bland uppdragsgivarna finns industrier, fastighetsbolag, byggföretag, installationsföretag, stat, kommun och landsting. Lokalt är företaget involverat i de flesta större projekten, bland annat Icon och ny- och ombyggnad inom Region Kronoberg. FLKs specialområde är VVS- och energisektorn, kompetens som WSP behövde stärka i södra Sverige.
Att hitta personal med rätt kompetens har än så länge inte varit något problem.

– Såväl ingenjörer som tekniker har vi hittat i regionen, ofta via universitetet, säger Per Graesén.
Sammanslagningen har gått över förväntan, berättar Per Graesén. WSP och FLK hade ungefär lika många medarbetare i Växjö.
– Det har gått väldigt smidigt för oss att integreras i WSP. Det är en väldigt öppen och lättsam atmosfär som känts välkomnande.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 6 oktober 2017