Full rulle hos tryckare Henrik i Dädesjö

Karlsson grafiska

Toppmoderna maskiner hos Henrik Karlsson på Karlssons Grafiska i Dädesjö.

 I den före detta lanthandeln i Dädesjö finns i dag tryckeriet Karlssons Grafiska. Många av kunderna finns i grannskapet men även stora företag anlitar företaget med södra Sveriges modernaste maskinpark.

Henrik Karlsson har djupa rötter i Dädesjö. När han och hans fru Ida fick barn återvände de och flyttade in i huset där han växte upp. I grannhuset växte hans pappa upp. Och mitt över gatan ligger hans företag Karlssons Grafiska. För drygt ett år sedan lämnade Henrik Karlsson jobbet som produktionschef på TMG Tabergs och startade eget. Här trycks allt från enkla flygblad till hårdbundna böcker, bildekaler och tröjor med företagsloggor, roll-ups och vepor och kan även hjälpa till med en grafisk profil till den som så önskar.

Affärerna går bra. På sikt ska Henrik anställa en eller två personer men än så länge samarbetar han med andra tryckerier när han behöver hjälp.
– Jag är bra på att producera men behöver hjälp med att sälja. Det hinner jag inte med. Mitt mål var att efter semestern börja marknadsföra den nya digitalpress, men det har jag inte hunnit med. Augusti var en bra månad, september riktigt bra och i oktober blir det 3 månaden med rekordomsättning, säger han. Nackdelen med att det går bra är att småpratet blir lidande.
– Jag gillar att hinna med att sitta ner och prata en stund för att bolla idéer och nya jobb, när jag levererar till kund. Just nu sticker jag bara in huvudet och säger ´varsågod´ och rusar vidare. Men även om Henrik Karlsson inte har tid att sitta ner hos kunden så hittar kunderna till sin gamla lanthandel.
– Många lokala företagare skulle nog inte komma sig för att anlita ett tryckeri inne i Växjö men här är det enkelt att komma förbi och bolla idéer och få hjälp när man är ”grannar”.


Skriv ut
Senast uppdaterad: 27 oktober 2017