Getinge söker ingenjörer till utvecklingscenter

Getinge

I Getingefabriken i Växjö tillverkas maskiner som rengör instrument som används i sjukvården.

Medicinteknikbolaget Getinge utökar sitt utvecklingscenter i Växjö med minst fem ingenjörer.
– Vi behöver få fram nya modeller inom desinfektorer. Ökad efterfrågan är en följd av ökat välstånd i världen, säger Leif Persson, vd för Getinge i Växjö.

I Getingefabriken i Växjö tillverkas maskiner som rengör instrument som används i sjukvården. Leif Persson beskriver dem som stora diskmaskiner som desinficerar men inte steriliserar. Det sker i nästa steg. Fabriken har cirka 160 anställda. 25 av dessa arbetar med produktutveckling.
– Enheten i Växjö är ensam om att utveckla produkter i det här segmentet inom företaget. För att det ska bli ett Centre of Exellence samlar vi all spetskompetens på ett ställe, säger Leif Persson.

Ju fler länder som får det ekonomiskt bättre, desto fler har råd att investera i dyrbar medicinteknisk utrustning. Det märks i produktionen men driver även på behovet av nya produkter och modeller. Nu söker man i första hand ingenjörer inom mekanik, el/automation och testning.
– Hittills har vi haft bra kvalitet på de sökande. Som företag blir vi intressant när man märker att vi satsar. Dessutom är det en stor koncern med möjligheter till internationella uppdrag för den som är sugen på det, säger Leif Persson, som tillträdde som vd för två år sedan, och fortsätter:

– Under 2015 påbörjades ett arbete med lean. Idag ser vi effekten igenom ett stort engagemang bland medarbetarna samt att våra nyckeltal har förbättrats.


Skriv ut
Senast uppdaterad: 27 oktober 2017