Biwi bygg blev DI gasell - igen

Biwi bygg i Gemla har utsetts till gasellföretag två år i rad. Duktig och delaktig personal, ekonomistyrning, koll på orderstock och debiterbara timmar är några anledningar enligt delägaren Clas Birgersson.
- För cirka fyra år sedan skapade vi nya tydliga mål. Omsättningen skulle fördubblas på fem år med en stabil vinstnivå. Det gick betydligt snabbare.

Biwi bygg

Johanna Axelsson har jobbat på Biwi bygg sedan 2016.

För att utses till DI gasell måste man uppfylla tuffa kriterier, bl a måste företaget ha haft en 30-procentig omsättningsökning tre år i rad. Detta har Biwi bygg lyckats med för andra året och frågan är om de kan fortsätta i samma takt.
- Att växa i samma takt kanske blir svårt. Det är mycket som ska klaffa och samtidigt ha lite tur. Att få behålla sin personal och samtidigt hitta nya lika duktiga snickare är det viktigaste, säger Clas Birgersson.

BiWi Bygg AB grundades 1995 och har under åren expanderat men har alltid haft som mål att kännas och fungera som ett litet företag. De har i dagsläget 28 anställda, samt 6 i dotterbolag, och vill fortsätta växa.
- Att blicka framåt med nya mål i sikte är det som driver en, men det är också viktigt att stanna upp i bland och reflektera över vad som har hänt.
- Men vi har alltid planer på att expandera. Vi ska bland annat bygga åtta stycken hyreslägenheter till oss själva i Gemla under nästa år, säger Clas Birgersson.

Här kan du läsa mer om DI gasell Länk till annan webbplats.Skriv ut
Senast uppdaterad: 8 december 2017