Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

Ekeberg har slagit igenom som attraktivt industriområde

Ekeberg har slagit igenom som attraktivt industriområde Intresset för att etablera sig i Ekebergs Företagspark i Växjö är rekordstort. Sedan tomterna på norra Ekeberg släpptes till försäljning tidigare i höstas har det varit hårt tryck.

- Det går över förväntan och företag som är intresserade av att etablera sig i området bör höra av sig snarast innan det tåget har gått, säger näringslivsutvecklare Björn Collin.

Ekebergs Företagspark, som är beläget bara drygt två kilometer sydost om Växjö centrum, invigdes sommaren 2007. Från början var intresset svalt men sedan en tid tillbaka är alltså intresset rekordstort.
- Det har nog varit ett lite okänt område men Ekeberg har ett intressant läge utmed riksväg 27 och ligger dessutom väldigt nära centrum. Allt fler företag har fått upp ögonen för området och jag tror att det kommer att växa till att motsvara det exempelvis Norra industriområdet är idag, säger Björn Collin.

Just nu pågår försäljning av norra Ekeberg som består av 170 000 kvadratmeter industrimark. Målet är att de företag som skriver kontrakt nu ska få tillträde och kunna börja bygga i sommar när utbyggnaden av infrastrukturen i området är klar.
- Just nu förhandlar vi med ett tiotal företag och mer än hälften av den tillgängliga ytan kommer att tas i anspråk om alla projekt landar, och det tillkommer hela tiden fler. Det går bra för företagen i Växjö och många har behov av att expandera för att få plats med sin verksamhet. Dessutom är Växjö populärt bland företag som söker lämpliga etableringsorter i södra Sverige, så det kan nog tillkomma några helt nya verksamheter i området också.

På Ekeberg finns idag drygt ett 20-tal företag och ytterligare några håller på att etablera sig. De branscher som är representerade är framför allt entreprenad, bygg, miljö och återvinning. Ekeberg ligger även bra till även logistiskt eftersom det ligger i direkt anslutning till riksväg 27 som leder snabbt vidare till hela riksvägsnätet.

Senast uppdaterad: 7 mars 2022