Mikrobryggeri får tillstånd att anordna provsmakningar

Trädskogens Bryggeri har blivit beviljade stadigvarande provsmakningstillstånd, vilket innebär att de nu kan anordna provsmakningar i sin tillverkningslokal i Åryd.
- Det känns fantastiskt kul att kunna erbjuda våra besökare en helhetsupplevelse genom ett besök på bryggeriet och att de dessutom får provsmaka våra produkter på plats, säger Robert Andersson som är en av delägarna i mikrobryggeriet.

Träskogens bryggeri

Matias Diessler, Robert Andersson och Svante Carling från Trädskogens bryggeri.

Trädskogens Bryggeri startade sin verksamhet 2014 och producerar i dagsläget 10 000 liter om året. Kunderna är lokala krogar/restauranger men även i andra städer i Sverige. De har också ett antal produkter i Systembolagets beställningssortiment.
- Vi kommer även att utveckla konceptet vidare och erbjuda transport och mat på plats. Det är ännu bättre nu när vi får möjlighet att visa upp vårt hantverk och få fler människor att upptäcka dessa fantastiska dofter och smaker som finns hos öl, säger Robert Andersson.

Lokalerna i Åryd har de redan vuxit ur och har fått bygga ut för att möta efterfrågan. Från och med nästa vecka kommer de även att ha ett nytt bryggverk på plats som gör att de kan utöka kapaciteten.
- Vi utvecklas ständigt och lär oss något nytt på resan hela tiden. Vi ser väldigt ljust på framtiden. Intresset för öl ökar för varje dag och vi vill vara med på den resan med vårt bidrag, säger Robert Andersson. 

Trädskogens Bryggeri är det andra mikrobryggeriet i Växjö kommun som blivit beviljade ett stadigvarande provsmakningstillstånd. Kallebryggeriet har ett tillstånd sedan tidigare. 
- Det stämmer att det nu är två mikrobryggerier som fått ett sådant här till tillstånd, men jag tror att det kommer att bli allt vanligare framöver i takt med framväxten av fler mikrobryggerier, säger Pia Johansson, alkoholhandläggare på Växjö kommun.Skriv ut
Senast uppdaterad: 8 december 2017