Späckat schema under Växjölöftets jobbvecka

Nu är programmet av Växjölöftets jobbvecka färdigt och fylld med olika evenemang under temat kompetensförsörjning. Jobbveckan, som kommer att genomföras mellan den 5- 9 februari 2018, kommer att erbjuda en rad olika aktiviteter och skapa mötesplatser för olika målgrupper med målet att fler ska hitta jobb eller utbildning som leder till jobb. Allt för en ökad matchning på arbetsmarknaden i Kronobergs län.

Programmet för veckan:

Måndag: Invigning på World Trade Center. På Araby Park Arena hålls en jobb- och utbildningsverkstad för arbetssökande, med CV-skrivning, intervjuteknik och andra jobbrelaterade frågor i fokus.

Tisdagen: Temat för dagen är digitalisering. Linkedin är ett av temat på föreläsningarna.

Onsdag: 4500 gymnasieungdomar samlas på Konserthuset för att lyssna på Aron Anderssons föreläsning om hur man maximerar sin potential och vänder motgång till framgång.
Under kvällen arrangeras ett mingel för småföretagare på Residenset. På plats kommer det att finnas olika aktörer som svarar på frågor som rör anställningar, lån, försäkringar mm.

Torsdag: Växjölöftets jobbmässa i Tipshallen med drygt 100 arbetsgivare som ställer ut. Inspirationsföreläsningar av bland annat Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MFUC) och TUI.

Fredag: Öppet hus på Linnèuniversitetet. Avslutning på Palladium där Kairos Future föreläser om ”Stora jobbstudien – framtidens lokala arbetsmarknad och kompetensbehov”.

Växjölöftets Jobbvecka är en satsning som initierats av Växjölöftet och är ett samarbete mellan Växjö kommun, Arbetsförmedlingen, Linnéuniversitet, Länsstyrelsen Kronoberg och det lokala näringslivet.

För frågor kontakta:
Emma Andersson, projektledare Växjölöftets jobbvecka (Växjö kommun) -
emma.andersson@vaxjo.se 0470-79 63 36

Karin Hellström, Projektledare Växjölöftets jobbvecka (Arbetsförmedlingen) – karin.x.hellstrom@arbetsformedlingen.se, 010-488 88 14

 

Skriv ut
Senast uppdaterad: 15 januari 2018