Softwerks språksatsning hjälper IT-företag

Softwerk har gjort sig kända för att satsa på att rekrytera utlandsfödda. De har under en tid bedrivit en populär svenskaundervisning och nu erbjuder de även andra företag inom IT-branschen denna tjänst genom företaget Softwerk Academy.

Softwerk

Eddie Freij är vd på Softwerk.

- Språkutvecklingen är mycket positiv och vi ser hur våra medarbetare växer genom ökad förståelse för svenska språket. Undervisningen är gratis och frivillig, men än så länge har ingen tackat nej, säger vd Eddie Freij.

Nu kommer de alltså att erbjuda andra företag inom IT-branschen att delta i svenskagrupperna. Utbildningen ges två gånger per vecka.
- Om grupperna sedan skulle öka i antal elever kan vi expandera till fler tillfällen och nya grupper. Du kommer kunna medverka på plats eller via Skype om du har svårt att närvara fysiskt. säger Eddie Freij.

Softwerk har just nu 28 anställda av sex olika nationaliteter. Grunden lades redan när Welf Löwe och Rüdiger Lincke, som är tyskfödda, startade företaget. De hade engelska som kontorsspråk och anställde flera utbytesstudenter från bland annat Ukraina.

- Vi ser olika etnisk och kulturell bakgrund som en tillgång och har byggt en organisation som klarar av att hantera det, säger Eddie Freij.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 19 januari 2018