Rekordmånga övernattningar - nytt storhotell behövs

Under 2017 uppgick antalet uthyrda rum i Växjö kommun till 201 568 stycken. Det är första gången antalet uthyrda rum i Växjö är fler än 200 000 och överstiger 60 procent. Det finns nu utrymme för nytt storhotell i Växjö.

Martina Batur jobbar på Växjö & co

Martina Batur jobbar på Växjö & co

- Vi har haft en ökning av både affärsresenärer och privatturister. Växjö expanderar och staden växer. Resultatet av det är att affärsresandet ökar. Linnéuniversitetet arrangerar många konferenser, vilket också är en bidragande faktor till ökade siffror, säger Martina Batur på Växjö & co.

Det är de svenska affärsresenärerna som står för den största delen av ökningen men även utländska gästnätter har ökat. Växjö attraherar fler turister överlag men staden har också stått värd för ett antal internationella evenemang, såsom U19 VM i innebandy och VÄV2017, som har bidragit till en ökning.

- Vi upplever att det ofta är fullt ett par dagar i veckan för att det inte finns kapacitet. Staden expanderar och även efterfrågan på hotellrum, och redan nu ser vi ett behov av fler rum för att kunna ta emot större konferenser och evenemang samt tillgodose affärsresenärernas behov. Önskemålet vore ett nytt hotell med ca 200 rum som ligger centralt i Växjö, säger Martina Batur.

Arbetet med att locka ett nytt hotell till Växjö pågår redan på näringslivskontoret i Växjö.
- Vi jobbar nu aktivt med att få ett större hotell intresserat av att etablera sig i Växjö, säger näringslivschef Thomas Karlsson.

 

 

Skriv ut
Senast uppdaterad: 2 mars 2018