Byggmax en av flera nya hyresgäster hos Alwex

För ett antal år sedan fanns stora ytor lediga i det gamla Ica-lagret då Växjö inte ansågs vara ett attraktivt läge ur logistiksynpunkt. Nu är läget ett helt annat och flera stora kunder är på gång in i det lager som drivs av Alwex. 

– Allt fler upptäcker att Växjö är ett bra logistiskt läge. Sedan ett par år tillbaka har vi Byggmax som stor kund. Vi har också en rad lokala företag som kunder, inte minst e-handelsföretag. Nu är trycket så stort så vi diskuterar att hyra större ytor i andra fastigheter för att lösa våra kunders behov, säger Billy Ydefjäll vd för Alwex Lager & Logistik AB

Nu arbetar han dessutom med flera stora upphandlingar, som kan förstärka Växjö som logistikcentrum ytterligare. Mitt i södra Sverige Vad är det som gör Växjö konkurrenskraftigt som logistikcentrum?
– Det är många faktorer. Vi finns mitt i södra Sverige med många stora orter inom en radie på 20 mil. Vi är nära flygplatsen i Växjö och järnvägen i Alvesta. Här är prisbilden också gynnsam jämfört med andra logistikcentrum, säger Billy Ydefjäll.

Att Postnord nu bygger ut i västra Växjö stärker också Växjö som logistikcentrum.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 18 april 2018