Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

Nytt IT-nav planeras i Växjö

Castellum och IT-koncernen Visma vill skapa en samlingsplats för IT-utveckling och innovation i form av ett nytt kontorshus i Växjö. Målsättningen är att skapa ett hus som ska bli ett community där nätverkande och idéspridning står i centrum.

Detta med syfte att stärka Växjös position som IT-stad och underlätta rekrytering i branschen.

Växjö är redan idag ett starkt IT-fäste och många av de 170 företag som flyttade till Växjö under 2017 var IT-bolag. IT-sektorn är en av de största näringarna i staden och tillväxten i branschen är stark.

– Vi har många hyresgäster inom teknik och IT och de står alla inför samma utmaning när det gäller kompetensförsörjning. Genom att flytta fram Växjös position som IT-stad vill vi underlätta rekrytering. Vi ser även flera andra fördelar med att samla tech-branschen. Inte minst för att skapa en plattform för innovation, ökad samverkan och utbyte bolagen emellan, men också för att bygga en naturlig arena för event i branschen, säger Jenny Rungegård, affärsområdeschef Castellum Växjö.

– Det är en oerhört spännande och strategisk satsning som befäster Växjös starka position inom IT och den digitala sektorn. Det här innebär att Castellum och Visma vill skapa en unik plats för framtida tillväxt och innovation, där många fler företag involveras, säger Anna Tenje (M), kommunstyrelsens ordförande i Växjö.

Pressmeddelandet från Castellum. Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad: 7 mars 2022