Han är Sveriges bästa näringslivsutvecklare

Thomas Karlsson, fd näringslivschef i Växjö, har blivit utsedd till Årets näringslivsutvecklare i Sverige.
- Att släppa allt för händer och rulla ut en röd matta när någon är intresserad av att etablera sig i kommunen är en självklarhet för honom, står det bland annat i motiveringen.

Thomas Karlsson fick ta emot priset i Uppsala på torsdagskvällen

Thomas Karlsson fick ta emot priset i Uppsala på torsdagskvällen.

Årets Näringslivsutvecklare är ett nyinsiftat pris som delas ut av föreningen SKNT, Sveriges kommunala näringslivstjänstemän. Thomas Karlsson fick ta emot priset på deras årskonferens i Uppsala på torsdagkvällen.

Motiveringen lyder:

Med spets i sin kommunikation och med ”kundtänk” upplever företagen en tät kontakt med honom och näringslivskontoret i kommunen. Att släppa allt för händer och rulla ut en röd matta när någon är intresserad av att etablera sig i kommunen är en självklarhet, men att också hänga i byxbenet på de storföretag som vill avveckla eller flytta ifrån kommunen är kanske mer ovanligt. Bägge delarna har gett jobb och utveckling till kommunen.

Det är första året som priset delas ut och det har varit fritt fram för vem som helst att nominera sin kandidat via hemsidan. Priset skall delas ut årligen i fortsättningen.

Thomas Karlsson har haft olika chefsuppdrag inom kommunen i över 20 år. Nyligen valde han att kliva av som näringslivschef efter cirka tio år.
– Med ålderns rätt känner jag att det är dags att lämna över till andra krafter och jag har förmånen att få bestämma själv när det är dags. Jag tycker det passar när vi har ett all time high i Växjö, sa han i ett pressmeddelande tidigare i vår.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 24 maj 2018