Goda chanser för civilingenjörsutbildning i Växjö

Linnéuniversitetet har ansökt om examensrättighet för att utbilda civilingenjörer i datavetenskap. Bakgrunden är bl a att det finns ett stort behov av dataingenjörer i närområdet.

I fem år har medarbetare på fakulteten för teknik, med backning från universitetsledningen, jobbat för att få till stånd den ansökan som ska skickas till Universitetskanslerämbetet, UKÄ. Strax innan sommaren skickades den in och nu är det bara att invänta besked.
- Jag tror vi har mycket goda chanser. Vi har duktiga lärare och forskare samt ett mycket bra samarbete med näringslivet, säger Björn Johannesson, professor i byggnadsfysik vid institutionen för byggteknik på Linnéuniversitetet samt prodekan på fakulteten för teknik.

Det som händer nu är att en grupp externa granskare inom datavetenskap ska titta på ansökan och det kommer även att göras ett platsbesök.
- Våra lärare jobbar just nu med att bygga upp kurser så processen pågår hela tiden. Vi hoppas på att få besked runt årsskiftet eller senast till våren, säger Björn Johannesson.

Civilingenjörsutbildningen i datavetenskap är en femårig yrkesutbildning och kommer i så fall att starta hösten 2020.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 12 september 2018