Videum Science Park - nytt hus och ny affärschef

Igår togs det första verkliga steget i Videums vision om Videum Science Park 2.0 då första inflyttningen i Hus Charlie skedde. Målet är en sammanbyggd science park med genomtänkta ytor och en vision om att vara regionens främsta miljö för triple helix och företagsutveckling.

Hus Charlie

Med hus Charlie har de befintliga fastigheterna byggts samman och man får en gemensam entré och ny reception samt flera nya genomtänkta konferensrum. De första hyresgästerna är på väg in i kontorsdelen som består av fyra våningar.
- När nu byggnaden är på plats och tagen i bruk kan vi koncentrera oss på att stärka vår koppling till akademin, bland annat genom att utveckla fler verktyg för företagen såsom tillgång till VR-simulatorn Videum VR, öppen innovation, affärsstöd, ett batteri av forskarluncher och olika samverkansprojekt med fakulteterna, förklarar Videums vd David Svensson.

Den 1 september tillträdde dessutom Robert Unt som ny affärschef för Videum Science Park. Robert ingår i ledningsgruppen för Videum AB och kommer att ansvara för utvecklandet av science parken. Han kommer också verka för att fördjupa samverkan med Linnéuniversitetet och Växjö kommun.
- Jag ser fram emot utvecklingsarbetet för Videum Science Park, säger Robert. Vi har ett unikt läge för framtida innovation - vassa studenter, drivna entreprenörer och nytänkande företag, säger Robert Unt.
- Vår science park fyller en väldigt viktig funktion, i kommunen och i hela regionen, för att facilitera och stimulera möten mellan dessa grupper.


Skriv ut
Senast uppdaterad: 3 oktober 2018