Villa Vik i Växjö kan vinna Stora Turismpriset

 Ikväll, den 6 december delas det Stora Turismpriset ut för 25:e året i rad. Det är Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism som delar ut priset i anslutning till Sveriges Kommuners och landstings, SKL:s, besöksnäringskonferens.

Årets Turistentreprenörer i södra Småland - Jessica Goodwin, Börje och Inger Svensson från Villa Vik och Toftastrand.

Årets Turistentreprenörer i södra Småland - Jessica Goodwin, Börje och Inger Svensson från Villa Vik och Toftastrand.

Stora Turismpriset som är på 100 000 kronor delas ut till besöksplatser som uppvisat föredömliga insatser i nytänkande, internationalisering, kvalitet eller hållbarhet.

Kronobergs kandidat, som tävlar med 20 andra aktörer i landet, är Villa Vik Toftastrand.

– Vi blev så glada när vi fick priset i Kronoberg, säger vd Jessica Goodwin. Det är många års slit som lett fram till dagens verksamhet. Att den uppmärksammas på det här sättet tillför mycket energi – och stolthet. Sen är det extra roligt att vi får det i år eftersom vi också firar 25-års jubileum. Nu får vi se hur det går ikväll!

Juryns motivering till Årets turistentreprenör 2018

Med starkt engagemang har Jessica, Börje och Inger byggt upp och utvecklat sitt familjeföretag till en unik besöksangelägenhet som kombinerar allt det som Småland står för – entreprenörskap, nytänkande, att bygga ett företag från grunden med kvalitet och omsorg om kunden och inte minst att samarbeta och ingå i ett större sammanhang. Det lokalt producerade och genuina står i fokus liksom att hushålla och återanvända de resurser som finns i närmiljön. Den världsberömda operasopranen Christina Nilsson hade utan tvekan varit stolt över att se förvandlingen av sitt hem till en högklassig och komplett anläggning.

Priset Årets Turistentreprenör i södra Småland är instiftat av Almi Företagspartner i Kronobergs län och Destination Småland. Det delades ut av landshövding Ingrid Burman den 24 april 2018.


Skriv ut
Senast uppdaterad: 6 december 2018