Lena Gustavsson är Växjö kommunkoncerns nya HR-chef

Lena Gustavsson, som arbetar som HR Manager på Abetong, blir ny HR-chef i Växjö kommunkoncern.

- Det känns fantastiskt roligt och jag ser mycket fram emot att bli en del av Växjö kommunkoncern. Det känns inspirerande att arbeta vidare med koncernens goda värderingar och vara med och bidra i det viktiga arbetet för att fortsatt vara en attraktiv och utvecklande arbetsplats, säger Lena Gustavsson.

Lena Gustavsson är förutom Abetong, även ansvarig för HR-frågorna på företagen Precon Polska och Contiga AB samt koordineringsansvarig för HR-frågor inom Heidelbergcement NE:s svenska bolag. Hon har tidigare arbetat som HR Manager på Inwido och som HR Business Partner på Volvo Construction Equipment.

- Växjö kommun är i stark tillväxt och vi står liksom så många andra organisationer inför utmaningar när det gäller kompetensförsörjning. Här blir HR-chefen en viktig kugge i att förstå och möta de olika förvaltningarnas, bolagens och invånarnas behov, säger Anna Tenje (M), kommunstyrelsens ordförande i Växjö kommun.

- Det känns jättebra att få in Lena Gustavsson med hennes gedigna erfarenhet av strategiskt HR-arbete och förändringsledning. Detta är en viktig grund för att utveckla våra verksamheter och stärka hela kommunkoncernen och därmed också våra invånare, företag och besökare, säger Monica Skagne, kommunchef och vd i Växjö kommunföretag, VKAB.

Lena Gustavsson börjar sin tjänst 1 september 2019. HR-chefens viktigaste uppgift är att tillsammans med koncernledningen, driva och utveckla koncernens strategiska arbete kring kompetensutveckling och attraktivitet som arbetsgivare. Det innebär bland annat att skapa en modern struktur för hur man gemensamt arbetar med frågor som personalutveckling, kompetensförvaltning- och utveckling, kompetensförsörjning, successionsplanering och förhandling.

Växjö kommunkoncern har drygt 6500 medarbetare, fördelat på åtta förvaltningar och fem bolag.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 5 mars 2019