Maria Hedengren om Växjös betydelse för Readly

Maria Hedengren

Maria Hedengren är ny vd på Växjöföretaget Readly som haft en stark tillväxtresa sedan starten 2012. Maria har över tjugo års erfarenhet i ledande roller inom finansvärlden och verksamhetsledning. Idag är Readly ett globalt företag men hjärtat är fortsatt kvar i Växjö. Vi ställde några frågor till Maria för att få hennes syn på relationen mellan Växjö och Readly.

Vad vet du om Växjö sen tidigare?

- Växjö är en viktig plats för företaget, det var här som Readly grundades 2012. Idag är Readly ett globalt tech-bolag med användare från över 50 länder och med kontor i Storbritannien, Tyskland och USA. Readlys tillväxtresa har gått fort. I mars rankades Readly på topp 200 och som näst snabbast växande företag i Sverige av Financial Times 1000 Fastest Growing Companies in Europa, säger Maria Hedengren.

- Samtidigt som vi växer internationellt behåller Växjö en stor plats i vårt hjärta, då all vår utveckling utgår härifrån. Förankringen i Växjö är också viktig för vår företagskultur. Det ska bli kul att få spendera mer tid Readlys kontor i Växjö och lära känna staden och näringslivet bättre, säger Maria.

Vad är fördelar med att ha ett kontor på en plats som Växjö?

- Idag sitter hjärtat av vår verksamhet, utvecklingsteamet, i Växjö. Det finns fantastisk kompetens i regionen och som tech-bolag är det strategisk bra att ha ett kontor på en plats som Växjö. Geografiskt ligger staden även bra till, med närhet till andra stora städer som Malmö, Göteborg och Stockholm.

Växjö har en starkt växande IT-sektor. Vilken är din uppfattning av Växjö som IT-stad?

- Jag har hört folk kommentera att staden är Sveriges motsvarigheten till Silicon Valley, vilket är lite kul. Växjö har framgångsrikt drivit IT-kompetens via universitetet och vidare i näringslivet. Att det finns ett IT-fokus i staden gynnar utvecklingen av nya IT bolag - Readly är ett bra exempel på detta.

Vad hoppas du tillföra Readly när du tillträder som ny vd?

- Jag tror att min erfarenhet av ledarskap som understödjer och driver snabb internationell tillväxt, kommer väl till pass. Jag har lång erfarenhet av tech-bolag vars framgång drivs av sin förmåga till innovation, dataanvändning och att skala internationellt. Just nu ser vi ett kraftigt ökat intresse för marknaden globalt och jag ser fram emot att få möjlighet att befästa vår position ytterligare i Sverige och internationellt.

Om Maria

På iZettle var Maria Hedengren instrumentell i företagets försäljning till PayPal och i bolagets förberedelser för fortsatt expansion. Innan iZettle, var Maria Hedengren finanschef på spelbolagsleverantören NetEnt AB (publ). Hennes gedigna meritlista och erfarenhet består av att leda och växa privata och noterade tech-bolag internationellt.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 29 april 2019