Växjöföretag satsar - 40 nya jobb i batteribranschen

Micropower

Bild: Arkitektbolaget

Växjöbaserade batteritillverkaren Micropower Group köpte för en tid sedan mark i Öjaby för att kunna etablera en helt ny tillverkningsenhet. Nu byggs det på marken och genom satsningen skapas nya jobbtillfällen i Växjö. Beräkningarna säger även att fabriken är igång redan mot slutet av 2019.

- Vi kommer successivt behöva anställa cirka 40 medarbetare inom olika avdelningar för den nya batterifabriken. Det handlar om tjänster inom teknik, inköp, produktion samt flera andra funktioner, säger Rebecca Andersson vid Micropower.

Batterifabriken kommer bli 6 800 m2 stor och kommer främst fokusera på tillverkning av modulära litiumjonbatterier som tillverkas i automationslinor. Även manuell tillverkning av exempelvis styrenheter för batterier kommer att göras i fabriken.

Det är en ökad efterfrågan av litiumjonbatterier för industriella fordon och nyttofordon som är förklaringen till den nya produktionsenheten och att valet föll på Växjö berodde bland annat på stadens strategiska läge.

- Växjö blev det naturliga valet för oss då det är en expansiv stad med ett bra geografiskt läge. Det finns bra kollektivförbindelser med tåg och flyg samt utbildningsmöjligheter via Linnéuniversitetet och EC, säger Rebecca Andersson.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 12 juni 2019