​Anders Elingfors fortsätter som förvaltningschef på utbildningsförvaltningen

Rekryteringen av ny förvaltningschef till utbildningsförvaltningen är nu klar. Det blir Anders Elingfors som idag är tillförordnad förvaltningschef som kommer fortsätta leda förvaltningen.

- Jag trivs mycket bra i rollen och ser mycket fram emot att nu ta steget fullt ut och leda processen kring ett livslångt lärande i Växjö kommun, säger Anders Elingfors.

- Anders Elingfors är en bra ledare som bidrar med bred kunskap och ett stort engagemang i utbildningsfrågorna men även i kommunkoncernens arbete som helhet. Han arbetar processorienterat och har förmåga att på ett bra sätt driva förändringar. Det känns också roligt att vi i rekryteringsprocessen sett att den bästa kandidaten för jobbet är den person som finns hos oss idag, säger Monica Skagne, kommunchef.

Anders Elingfors tog över jobbet som förvaltningschef när Camilla Holmqvist slutade för att börja som kommunchef i Alvesta kommun. Innan dess var han verksamhetschef på utbildningsförvaltningen. Han har även arbetat som lärare och rektor.

- Anders Elingfors brinner verkligen för utbildning och utvecklingsfrågor och har gjort ett mycket bra arbete under sitt halvår som tillförordnad förvaltningschef. säger Pernilla Tornéus (M), ordförande i utbildningsnämnden.

Anders Elingfors blir förvaltningschef från 1 juli 2019.

Projekt: Pressbilder TjänstepersonBeskrivning: Porträttbild Anders Elingfors

Anders Elingfors. Foto: Alexander Hall

Skriv ut
Senast uppdaterad: 25 juni 2019