Jessica Goodwin Årets företagare i Växjö kommun

Jessica Goodwin som driver Villa Vik och Toftastrand utsågs idag till Årets företagare i Växjö kommun 2019.

Verksamheterna som innehåller både hotell, konditori, restaurang, fest,- och konferenslokaler ligger vid Toftasjön i Sandsbro, i Växjö. Priset delas ut av Företagarna Växjö i samråd med Växjö kommun.

Motiveringen lyder:
Som modig företagare med starkt engagemang och kreativt ledarskap är hon en innovativ och nytänkande kreatör i en tuff bransch med många utmaningar. Genom att våga satsa på nytt och samtidigt hålla fast vid det ekologiska och hållbara har hon visat att familjeföretaget hon startade tillsammans med sin far 1993 stadigt har expanderat till att idag omfatta en högklassig anläggning bestående av restaurang, café, hotell och konferensmöjligheter med flera hundra besökare varje dag.

- Det här var helt oväntat men jätteroligt. Nu är det jag som får priset men jag skulle vilja säga att det är till alla som arbetar här, sa Jessica Goodwin när hon överraskades av Företagarna och Växjö kommun på Villa Vik. Deltog gjorde också Pauline Gustavsson som arbetar som hotellchef och som nominerat henne till priset samt Jessica Goodwins föräldrar som hon startade företaget tillsammans med 1993.

Priset Årets företagare delas varje år ut till en företagare i kommunen som drivit sitt företag innovativt och kreativt och som är en inspirationskälla för andra företagare. Tidigare pristagare är bland andra Claes Burde (Burde förlag), Björn Sundeby (IST), och Anne Wolgast (VA-utveckling).

Om Toftastrand, Villa Vik och Jessica Goodwin

Hotell och konditori Toftastrand startade 1993 av Jessica Goodwin och hennes föräldrar Börje och Inger Svensson. När grannhuset Villa Vik senare blev till salu köpte de huset och flyttade över största delen av restaurangverksamheten dit i december 2004. Verksamheten på Toftastrand och Villa Vik har sedan dess växt till att idag även innefatta konferenser och andra aktiviteter. Jessica Goodwin är från början kock, men numera också diplomerad konditor och sommelier.

Årets företagare 2019
Skriv ut
Senast uppdaterad: 21 augusti 2019