Medaljer till Växjöbor i SM för sommarlovsföretagare

Det blev silver och brons för två Växjöbor i UngDrive Masters 2019 – SM för sommarföretagare, som avgjordes den 23-25 augusti. De 72 bästa sommarföretagarna från hela Sverige var uttagna och från Kronobergs-projektet deltog hela 13 stycken.

- Vi visste att nivån på våra deltagare varit väldigt hög i årets projekt, men att vi skulle knipa nästan var femte plats på SM känns helt galet! Det är ett stort kvitto på det stora driv som finns hos ungdomarna från kommunerna i Kronobergstrakten och på att vi verkligen lyckats väcka entreprenörsandan i dem, säger Jan Graae-Nielsen, projektledare för UngDrive Kronoberg.

Storslam för Växjö kommun

Av de totalt 13 deltagarna som var antagna från Kronobergs-projektet kommer sju från Växjö kommun. Och för två av dem blev det SM-medajler! Kristoffer Karlsson, som var coach för ett av de tävlande lagen fick silver och Iva Grbavac, deltagare i ett annat lag, hamnade på tredjeplats.

– UngDrive ger unga, företagsamma växjöbor möjlighet att utvecklas och prova på företagande. Det är viktigt att unga får chans att inte bara lära sig att skaffa jobb, utan också att skapa jobb. Ungas företagande behöver öka och UngDrive bidrar till det, inte minst med sina engagerade coacher. De har gjort ett imponerande arbete i sommar och stort grattis till medaljörerna, säger Oliver Rosengren, (M) kommunalråd i Växjö kommun.

Övriga kommuner i Kronobergs län som hade deltagare på SM är Alvesta (2 st), Ljungby (2 st), Tingsryd (1 st) och Emmaboda (1 st).

Så går det till

UngDrive startar i början av sommarlovet med en fem dagar lång kick-off. Därefter får deltagarna driva sitt företag på egen hand under sommaren med stöd och hjälp av coacher. I början av augusti samlades deltagarna åter för mer inspiration och erfarenhetsutbyte, samt diplomering och prisutdelning till de företag som lyckats lite extra bra under sommaren.

De bästa deltagarna från hela Sverige var med i UngDrive Masters i Gnosjö för att tävla om att bli Sverige bästa Sommarföretagare!

Om UngDrive

UngDrive Länk till annan webbplats. en non-profitorganisation med sitt säte i Gnosjö som årligen utbildar tusentals ungdomar inom företagande, entreprenörskap och att göra verklighet av sina drömmar.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 26 augusti 2019