Szilvia Matene är årets nyföretagare

Emi Andras, arbetsledare vid Szilvias städ tog emot priset.

Emi Andras, arbetsledare vid Szilvias städ tog emot priset.

Den 9 september delade NyföretagarCentrum ut priset för Årets Nyföretagare 2019 i Växjö kommun. Szilvia Matene Szabolcsi, Szilvia Städ AB är årets mottagare.

Motiveringen lyder:
”Företaget har visat prov på god förståelse för kund och marknad och hängivet och uthålligt byggt sin kundkrets med goda referenser. Företaget är ett gott exempel på samhällsbygge med flera anställda och gott resultat i en tuff bransch. Szilvias exempel på mod, drivkraft och företagsamhet är precis sådant som behövs – per aspera ad astra.”

Szilvia, hur känns det att få utmärkelsen?
- Det känns mycket bra! Lite oväntat, jag har aldrig tänkt på att jag ska få pris för det jag gör. När jag tänker tillbaka på allt jag gjort och hur mycket jag kämpat är jag stolt. Jag har alltid haft mycket energi, aldrig stannat upp utan kört på och drivit framåt.

Vilka är dina bästa tips för den som vill starta eget?
- Kämpa mycket, fokusera på vad du vill och lägg all energi åt samma håll. Försök hjälpa kunden så mycket som möjligt. Det du lägger i får du tillbaka, kanske inte genast men sen kommer det. Ha bra kontakt med alla, bygg relationer och var ödmjuk.

Szilvia Matene Szabolcsi startade Szilvia Städ AB 2016. Drivkraften kom från en livslång dröm om friheten att bestämma själv över sina dagar. Hos Nyföretagarcentrum fick hon hjälp med budget, skatt och regelverk. Företaget hjälper människor med städhjälp och är idag 12 deltidsanställda och man växer i takt med kundernas rekommendation.

Szilvias städ

Arbetslaget vid årets nyföretagare i Växjö kommun

Utmärkelsen Årets nyföretagare

Varje år utses Årets Nyföretagare av NyföretagarCentrum i respektive kommun. Kriterierna för utmärkelsen är:

  • Företagets affärsidé ska bedömas vara utvecklingsbar och företagaren ska vara en god förebild, ha mod, uthållighet och engagemang.
  • Företaget får ej vara äldre än 3 år och ska ha varit i kontakt med Nyföretagarcentrum.
  • Verksamheten ska ha sitt säte i Växjö och ha genererat ett gott resultat.
Skriv ut
Senast uppdaterad: 24 februari 2020