Dags att bli inspirerad - Digitala veckan 2019

Anna Gullstrand, Studio How

Catarina Bachér och Anna Gullstrand

11-14 november äger Digitala veckan rum. Veckan riktar sig till företagare och personer som jobbar med att föra företag vidare för att möta allt som händer inom digitaliseringen. Digitala veckan ska avdramatisera digitaliseringen och visa hur företagen kan ta steget och komma vidare i sitt egna digitaliseringsarbete.

Under Digitala veckan blandas seminarier, workshops, mässa och föreläsningar. Dessutom ges stora möjlighet till kontaktskapande där du kan inspireras och fånga nya möjligheter. Veckans sista dagar är det internationell konferens om smarta städer.

- Vi inleder veckan med en karriärdag med fokus på teknik för data/IT och studenter. Då förenas företagen med studenter, det blir företagstorg med möjlighet att presentera sig och man får möjlighet att fånga upp studenter som vill komma ut i näringslivet. Sen kommer vi in på konferensdagarna i Växjö och Kalmar. Det blir en härlig och inspirerande blandning av matnyttiga föredrag och seminarier och workshops där vi tittar på vad som händer i omvärlden. Vi tittar på hur vi möter digitaliseringen och hur vi utmanar affärsmodellerna, säger Catarina Bachér, verksamhetsutvecklare Digitri.

Vad får man inte missa på konferensdagarna?
- Man ska möta och inspireras av människor. Tanken är att du ska börja prata med personer som du kanske inte mött tidigare men som kan inspirerar dig i din fortsatta utveckling. Dagarna fylls med aktiviteter och händelser så du behöver inte vara rädd för att du ska sitta still, det kommer hända massa trevliga saker hela tiden, säger Catarina.

En av talarna och workshopledarna är Anna Gullstrand, digital expert, årets kvinnliga ledare fyra år i rad samt ägare och grundare till Studio How.

Vad handlar din föreläsning om?
- Om vad som händer just nu och som påverkar företag i grunden, och om hur allt hänger ihop. Bland annat om att vår största utmaning i förändringsarbetet är vår egen hjärna - och vad vi måste "avlära" oss för att kunna se vår verksamhet och tillvaro med nya ögon och skapa innovation, säger Anna.

Vilka digitala trender ser du just nu?
- Det som kommer mer och mer är röststyrning, nischade Artificiella Intelligenser och plattformar som skapar möjligheter för en cirkulär användning och minskar behovet av att äga. Övergripande handlar det om att vi söker sömlöshet och friktionsfrihet i allt vi gör, och att kunderna har extremt höga krav i sina möten med företags gränssnitt, service, produkter och tjänster.

Veckan avslutas med internationellt seminarium om smarta städer där bland annat Jason Gould, Chief Technical Evangelist på Ingka Group (IKEA) deltar för att diskutera hur kommunala strategier för digitalisering, ekonomisk utveckling och stadsplanering kan användas för att nå framgångar inom digitaliseringen.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 30 oktober 2019