Har du en kylanläggning eller annan anläggning som innehåller f-gaser?

Nu är det dags att lämna in årsrapporten med information om anläggningarna som innehåller fluorerande växthusgaser, så kallade f-gaser.

Är du fastighetsägare eller företagare och har utrustning (exempelvis kyl, frys, luftkonditioneringsanläggning eller värmepump) som innehåller fluorerade växthusgaser, så kallade f-gaser, över 14 ton koldioxidekvivalenter? Då behöver vi få in din årsrapport med information om anläggningarna. Du behöver bland annat redovisa när de kontrollerades och vem som gjorde kontrollerna. 2019 års rapport ska vara inlämnad senast den 31 mars.

Till dig som är åkeriägare:

Har du kylbilar eller kylsläp? Observera då att även dessa utrustningar behöver rapporteras om de innehåller f-gaser över 14 ton koldioxidekvivalenter. En mobil utrustning fylld med gas måste kontrolleras varje år även om fordonet eller släpet är avställt. Den som äger bilen den 31 mars är skyldig att se till att en årsrapport har lämnats in senast samma datum.

Mer information finns på www.vaxjo.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Vid frågor får du gärna kontakta oss på telefon 0470-410 00.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 28 februari 2020