Carolin är Växjös hjälte för sina insatser under pandemin

För åttonde gången har utmärkelsen Växjös hjälte delats ut i Växjö kommunkoncern. Den här gången är det undersköterskan Carolin Wremert som uppmärksammas.

Här kan du se när Caroline överraskades av kommunchef Monica Skagne och förvaltningschef Ewa Ekman.

Motiveringen lyder: På Hovshaga hemvård arbetar Carolin med ett stort engagemang för våra omsorgstagare. Carolin är en driven medarbetare som trivs med att arbeta tillsammans med andra för att lösa problem och komma framåt. Hon lyfter blicken och ifrågasätter invanda arbetssätt och jobbar hela tiden för att ge en god vård och omsorg. Carolin har ett respektfullt bemötande mot alla hon möter i arbetet och anpassar sitt budskap efter vem hon har framför sig.

I rådande coronapandemin var Carolin en av dem som erbjöd sig att stötta upp och arbeta på andra enheter med stor smittspridning. Genom att ställa upp och jobba på två arbetsplatser har Carolin gjort en viktig insats – både för sina arbetskamrater när det har varit personalbrist och för omsorgstagarna som har behövt vård och omsorg.

- Jag är överväldigad. Det är väl ett tecken på att jag gjort ett bra jobb, sa Carolin Wremert när kommunchef Monica Skagne och förvaltningschefen på omsorgsförvaltningen Ewa Ekman, överraskade henne.

Utmärkelsen Växjös hjälte delas ut några gånger varje år till en medarbetare i koncernen som gjort något speciellt för kommunens invånare, företag eller besökare. Samt lever Växjö kommunkoncerns värdegrund. Det är kommunchef Monica Skagne som tillsammans med förvaltningschef eller vd delar ut priset genom att överaska medarbetaren på hens arbtesplats.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 17 juni 2020