Fredrik Lindblad blir ny näringslivschef

Nu är det klart att Fredrik Lindblad blir ny näringslivschef på Växjö kommun.

Fredrik Lindblad

Fredrik Lindblad har en bakgrund inom såväl lokala som internationella företag. Han kommer nu senast från Linnéuniversitetet där han gjort sin doktorsavhandling i skogsindustriella produktionssystem. Han har även varit involverad i att samordna forskningsprojekten mellan Växjö kommun och Linnéuniversitetet i träbyggnadsprojektet Torparängen.

- Växjö är ett intressant område som utvecklats mycket senaste åren och jag vill vara med och bidra till den kommande utvecklingen. Med min bakgrund från internationella företag och akademin har jag ett starkt affärsmannaskap som jag tror kommer matcha regionens näringsliv bra. Att kommunen även arbetar processtyrt är ett sunt tecken på modernt arbetssätt som stödjer marknadens utveckling, säger Fredrik Lindblad.

- Med sin gedigna erfarenhet både från näringsliv och akademin – från lokala till internationella företag, kommer Fredrik på ett spännande sätt ta sig an rollen och skapa ännu bättre möjligheter för kommunens näringsliv att växa, säger Anna Tenje (M), kommunstyrelsens ordförande.

Fredrik Lindblad börjar sin tjänst i början av augusti. Näringslivschefens viktigaste uppgift är att tillsammans med näringslivsavdelningen, andra förvaltningar och bolag samt externa parter, möjliggöra och utveckla näringslivs- och tillväxtfrågorna i kommunen. Det innebär bland annat att utveckla och förbättra företagsklimatet för näringslivet, underlätta för företagande och generera etableringar av fler företag i kommunen.

- Det har varit ett stort intresse för tjänsten och det känns jättebra att få in Fredrik med erfarenhet från olika delar av näringslivet. Vi hade en ambitiös kravprofil som Fredrik matchade väl, säger Gunilla Friman, förvaltningschef för kommunledningsförvaltningen.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 22 juni 2020