Martin Sjöberg - Årets företagare i Växjö kommun

Martin Sjöberg, vd för Hovs Mark och Maskin och systerföretaget Maskin och Mekan i Växjö AB, utsågs idag till Årets företagare i Växjö kommun 2020. Priset delades ut av Företagarna Växjö i samråd med Växjö kommun.

Mats Cesar, företagarna, Martin Sjöberg, vd Hovs Mark och maskin, Anna Tenje, kommunstyrelsens ordförande.

Mats Cesar, företagarna, Martin Sjöberg, vd Hovs Mark och maskin, Anna Tenje, kommunstyrelsens ordförande.

Motiveringen lyder:

”Med ett hjärta för Växjö och ett sinne för entreprenörskap är Martin Sjöberg en företagare som ständigt arbetar framåt. Martin har sina rötter i en sann företagarfamilj vilket gör sig synligt i sättet som hans bolag drivs på. Martin är med och bidrar till fortsatt tillväxt i Växjös näringsliv genom bildandet av Växjö kommuns nya verksamhetsområde Nylanda. Genom sitt arbete är han med och säkerställer att det finns stora ytor verksamhetsmark tillgängliga för expansion av befintliga bolag i kommunen men även för nyetableringar. Med stort engagemang för Växjös fortsatta tillväxt och med ett hjärta för Växjö är Martin Sjöberg en värdig vinnare av priset Årets Företagare 2020”

- Jag blev väldigt överraskad! Känns bra och kul att bli uppmärksammad. Att jag får utmärkelsen tror jag beror på att jag har ett stort driv i mig och att jag brinner för företagande och Växjö kommun, säger Martin Sjöberg, vd Hovs Mark och Maskin

Om företaget

Hovs Mark och Maskin är ett fastighetsutvecklingsbolag och systerbolaget Maskin och Mekan i Växjö AB utgör entreprenadarbeten. Bolagen är ägarledda och Maskin och Mekan i Växjö AB firar 25 år 2020.

Fakta Årets företagare

Priset Årets företagare delas varje år ut till en företagare i kommunen som drivit sitt företag innovativt och kreativt och som är en inspirationskälla för andra företagare. Tidigare pristagare är bland andra Jessica Goodwin, (Villa Vik) Claes Burde (Burde förlag) och Björn Sundeby (IST).

Skriv ut
Senast uppdaterad: 31 augusti 2020