Ola Hammarström ny chef för kommunledningsförvaltningen

Ola Hammarström. Foto: Denis Hodzic, Växjö kommun

Ola Hammarström kommer närmast från företaget APP. Foto: Denis Hodzic, Växjö kommun

Rekryteringen av ny förvaltningschef på kommunledningsförvaltningen, är nu klar. Det blir Ola Hammarström som närmast kommer från Växjöföretagen APP och PropTech Sweden, där han varit vice vd och ansvarig för koncerngemensamma funktioner.

- Det känns jättebra att som genuin Växjöbo få möjlighet att vara med och utveckla Växjö kommun. Jag kommer bidra med den erfarenhet jag har från stora, komplexa organisationer, både privata och offentliga. Jag ser också fram emot att arbeta med det område jag tycker bäst om – ledarskap, säger Ola Hammarström.

Ola Hammarström tar över efter Gunilla Friman som går i pension, efter drygt 40 år inom Växjö kommun. Han börjar i oktober, då han först kommer få en gedigen introduktion om kommunorganisationen och kommunens utvecklingsresa, samt lära känna förvaltningen. Han tillträder som förvaltningschef 1 december 2020.

- Det vi fastnat för är Olas värdefulla kunskaper och erfarenheter inom ledarskap och strategi. Hos kommunledningsförvaltningen är samspelet och samverkan med övriga förvaltningar och bolag i centrum, och här kommer Ola tillföra mycket för att kommunen ska kunna leverera än mer till de vi är till för, säger Monica Skagne, kommunchef.

Ola Hammarström har tidigare arbetat på bland annat Volvo Construction Equipment i Braås, landstinget i Kronobergs län (numera Region Kronoberg) och Xylem Water Solutions i Emmaboda.

- Ola är en erfaren ledare med stort driv och engagemang och jag är jätteglad att hälsa honom välkommen till Växjö kommun. Jag ser positivt på erfarenhetsutbyte mellan näringsliv och det offentliga, Ola kommer att bli en viktig del i kommunens strategiska arbete framåt, säger Anna Tenje (M), kommunstyrelsens ordförande.

Om kommunledningsförvaltningen på Växjö kommun:

Kommunledningsförvaltningen består av cirka 590 medarbetare som ansvarar för ekonomi, upphandling, HR, IT, juridik, kommunkansli, kommunikation, kontaktcenter, måltid, näringsliv, samhällsplanering, säkerhet, utveckling, hållbarhet och digitalisering. Förvaltningen samordnar och erbjuder stöd, service och expertkunskap till kommunens övriga förvaltningar och bolag.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 28 september 2020