Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

Anna Johansson ny kommunikationschef när Henrik Cajnerud förstärker näringslivsavdelningen

Anna Johansson, som idag är tillförordnad vd på det kommunala bolaget Vidingehem, blir ny kommunikationschef i Växjö kommun.

Anna Johansson blir ny kommunikationschef. Foto: Alexander Hall.

Anna Johansson var tidigare chef för Växjö kommuns kontaktcenter, som är en del av kommunens kommunikationsavdelning.

- Jag ser väldigt mycket fram emot uppdraget och att komma tillbaka till de här frågorna. Kommunikation, till och med de vi är till för, är central i vår demokratiska organisation. Avdelningen är ett viktigt stöd för våra verksamheter, men också en viktig del när det gäller kommunens utveckling framåt, säger Anna Johansson.

När Anna Johansson tillträder tjänsten bestäms längre fram och hon fortsätter tillsvidare som tf vd på Vidingehem. Therese Ekdahl, som idag arbetar som pressansvarig och arbetsledare på kommunikationsavdelningen, går tills dess in som tillförordnad kommunikationschef.

Nuvarande kommunikationschef Henrik Cajnerud har valt att lämna tjänsten för ett nytt uppdrag på kommunens näringslivsavdelning.

- Henrik har bland annat genomfört en stor omorganisation på kommunikationsavdelningen och känner att han nu vill lämna över. Han har sin bakgrund inom näringslivet och kommer kunna bidra med stor erfarenhet och kunskap. Anna Johansson är en erfaren och uppskattad chef med stort driv när det gäller att utveckla komplexa koncernövergripande processer, samtidigt som hon hela tiden har invånaren i fokus. Hon är helt rätt person att föra kommunens kommunikation vidare in i framtiden, säger Ola Hammarström, chef för kommunledningsförvaltningen på Växjö kommun.

Senast uppdaterad: 10 maj 2021