Fler verksamheter hittar till Norremark

Växjö har en lång tradition som handelsstad och centrum för handel i regionen. Handeln utvecklas ständigt och idag finns ett brett utbud av butiker och ett växande inflöde av besökare från både när och fjärran.

Venture design

Norremark är ett av de områden som under de senaste åren har ändrat karaktär från att ha varit ett industriområde till att bli ett kontors- och handelsområde. Nu pågår dessutom arbete med att ta fram ännu mer verksamhetsmark på Norremark. Ett av de nyaste tillskotten på området är XL-bygg som öppnade upp sin butik den 27 augusti.


- Norremark har expanderat de senaste åren och det är mycket på gång framöver. Vi har ett bra upptagningsområde här ute och vill nog påstå att man inte kan ligga mycket bättre till än vad vi gör. Kunderna ska märka att det är smidigt att handla här då det är lätt att komma intill butiken och lätt att köra härifrån, säger Linus Malmros, vd på XL-bygg Norremark.

Modernt och effektivt

En grundläggande förutsättning för att näringslivet ska kunna växa och utveckla sina verksamheter är en god infrastruktur, såväl fysisk som digital. Av avgörande betydelse är också tillgången till verksamhetsmark och attraktiva miljöer för olika typer av verksamheter.

- För oss var Norremark det bästa valet för etablering då det är lätt att komma till vår butik och även enkelt att köra härifrån. Här finns även flera byggföretag i närheten som vi kan söka samarbete med, säger Linus.

Han fortsätter.

- Det har varit en fantastisk vår och sommar för oss, om man ser till förutsättningarna. Hur hösten utvecklar sig är svårt att säga men vi hoppas givetvis att kunderna ska hitta hit. Vi är en effektiv och modern bygghandel, välsorterade med hög servicegrad och kunskap hos personalen. Vi vill vara det naturliga valet och hoppas på en fartfylld höst, säger Linus.

design

Hobby och design

Ola Johansson, CEO Venture Design, är också etablerade på Norremark sedan fem år tillbaka. Han berättar att när de letade kontorsmöjligheter var de ute efter ett ställe dit det skulle vara enkelt att ta sig men ändå på ett område som inte var ett utåtriktat handelsområde, då tillgängligheten och enkelheten att åka dit kommunalt var en viktig del.

- Möjligheten att ta sig till Norremark är enkel, det finns bra lunchrestauranger, tillgängligheten till mataffärer samt träningsanläggningar, vilket gör att man inte behöver åka till andra sidan av Växjö för att lösa sina dagliga bestyr. Det har hänt väldigt mycket under de 5 åren vi funnits här, och allt är i positiv riktning, berättar Ola.

Trots den märkliga våren och sommaren har det gått bra för Venture Design och Ola berättar att de har haft sitt bästa år någonsin.

- Vår lagerförsäljning har haft en tillväxt upp mot 100 procent och under pandemin har vi rekryterat 6 personer till kontoret och 6 personer till lagret för att hantera orderingången. Generellt tror jag att många inom vår bransch har haft en svår tid då det är en marknad som är väldigt konkurrensutsatt och onlineföretagen tar mer och mer andelar. De som arbetar mot hemmamiljö däremot tror jag har haft en helt okey utveckling då många har valt rusta upp huset eller lägenheten nu när utlandsresorna uteblivit, säger han.

Detaljplan inlämnad

Kommunen har brist på verksamhetsmark och efterfrågan på fler tomter inom
Norremark är stor. En ny detaljplan på Norremark är på gång och kommer under hösten att komma upp till beslut i kommunfullmäktige.

Planen skapar möjlighet för 13 575 m2 ny verksamhetsmark. I norra delen av planområdet kommer det finnas möjlighet att etablera sig inom handel, kontor och verksamheter inom service, lager och tillverkning med tillhörande försäljning.

Mer information om detaljplanen kan du läsa här.

Växjös placering mitt i södra Sverige skapar möjligheter att ytterligare stärka positionen som en stark logistiknod.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 16 juni 2021
Jobb och företag