En påsk fylld av påskägg

Jag vill inleda med att önska er alla en glad påsk! Förhoppningsvis blir det en uppskattad ledighet med några påskägg att njuta av. När jag var barn fick jag leta efter påskäggen i trädgården men för anställda inom Växjö kommun levererades påskäggen i år digitalt, rätt ner i mailkorgen. En present för att stötta den lokala restaurangbranschen.

Upphandlingsskolan hade sin andra träff den 18 mars och det tuffar på med stort engagemang och intresse hos deltagarna. Den 14 april är det vårens sista träff av Upphandlingsskolan så se till att anmäla dig till träffen här. Vid detta tillfälle kommer fokus att vara på de krav som ställs i en upphandling och hur de kraven utvärderas. Som vanligt får ni träffa både upphandlingschef och upphandlare på träffen.

Fredrik Lindblad

En annan träff som hade sitt första möte under månaden som gått är Morgonsoffan, som är en del av nätverket Vi älskar Växjö. Vi har fått mycket positiv respons kring Morgonsoffan och dess upplägg. Vi planerar just nu för nästa träff och ni kommer snart få mer information om den, vi kan dock avslöja att temat kommer att vara innovation och tillväxt. På just temat innovation så har ett bolag i Företagsfabriken nyligen attraherat en investering från bland annat Almi Invest. Grattis till Stephanie och MyPauze och vi önskar lnu-alumnen fortsatt framgång i framtiden.

Långsiktiga förutsättningar

När det gäller framtida evenemang i Växjö och det gemensamma arbetet mellan Växjö kommun och näringslivet kunde ni läsa om förslaget att Växjö kommun ska ta över ansvaret för Växjö & Co. Du kan läsa artikeln här. Länk till annan webbplats. Målsättningen är att skapa långsiktiga förutsättningar där vi kan göra mer än tidigare för evenemangs och destinationsutvecklingen i Växjö kommun. Inom Växjö & Co finns det erfarenhet, kompetens och delaktigheten från näringslivet, inte minst när det gäller arbetet med evenemang, vilket fortsatt kommer att vara en framgångsfaktor.

Svenskt näringsliv har nu under några veckor haft sin enkät för företagsklimatet ute bland företag. Om ni fått enkäten ber vi er att ta några minuter och svara. Resultatet ger oss en fingervisning om vilka frågor som är viktiga för er för att skapa ett gott företagsklimat framgent. Vår uppfattning är att dialog mellan företag och politiker är en viktig faktor för att skapa så bra förutsättningar som möjligt för tillväxt inom näringslivet. Därför är det uppskattat att vi i år igen kan fortsätta med vår tradition av företagsbesök tillsammans med kommunstyrelsen. Att företag väljer att avsätta tid i sin vardag för att föra dialog tillsammans med oss är något som vi uppskattar.

En annan inspirerande aktivitet som skett under mars var att flera företag valde att signera Växjödeklarationen under Earth Week. Omställningen till en hållbar och klimatneutral kommun når vi snabbast tillsammans. Därför är det extra roligt att flera bolag själva valt att signera och åta sig att bidra till omställningen. Hatten av till Sajt arkitektstudio, Skanska, Arkitektbolaget, WSP, Dynacon, LBE Arkitekter och SSAM som var först ut. Ser fram emot att vi blir fler som gemensamt arbetar framåt i frågorna.

Avslutningsvis så kan jag nämna att vårt hållbarhetsarbete och byggande i trä fortsätter att få uppmärksamhet internationellt. Inom kort kommer jag vara Keynote speaker på Industrialized Wood Based Construction Conference i Estland och prata om min tidigare forskning och lyfta lokala exempel som bland annat arbetet med Smarta Staden och Crossways Växjö.

Med det vill jag önska er alla en glad påsk!

/ Fredrik Lindblad, näringslivschef Växjö kommun

Skriv ut
Senast uppdaterad: 16 juni 2021
Jobb och företag