Hållbarhet - ett vinnande koncept för Gasellen

I början av oktober fick ITK-Envifront i Växjö ett mail från DI Gasell som berättade att de kvalificerat sig som gasellföretag för första gången.
- Det kändes som ett kvitto på att vi gör rätt saker, åtminstone den större delen av tiden, säger Fredrik Albertson, vd och delägare.

Sverige behöver tillväxt och Sveriges entreprenörer behöver inspiration, praktisk kunskap och goda förebilder. Därför utser Dagens industri de snabbast växande företagen i Sverige till Gasellföretag, vilket de har gjort sedan år 2000. Gasellundersökningen rankar Sveriges mest framgångsrika företag i 21 län och undersökningen bygger på företagets fyra senaste årsredovisningar. 

itkI år sker Gasellturnén helt digitalt och vilka fler som har kvalificerats sig som gasellföretag i Kronoberg vet vi först den 5 november.

Mer information om DI Gasell Länk till annan webbplats.

ITK-Envifront

ITK Envifron är ett av Växjöbolagen som blivit utsedda till gasell för i år. Fredrik Albertson berättar att han tillsammans med Freddie Edqvist, säljchef och delägare, och Henrik Marken, delägare och styrelseledamot, förvärvade bolaget i maj 2017. Alla tre har arbetat som kollegor i bolaget Fläkt Woods/Howden Axial Fans, även kallat ”gamla fläkten”, och där fått stor erfarenhet av att driva industriella projekt.

Sedan övertagandet har fokus varit att möta kunder, ta sig an och lösa de problem som kunderna upplever och leverera projekt. Bolaget har lång historia, det startade redan 1955, och har fokuserat mycket på att utveckla tekniskt avancerade produkter som samtidigt är väldigt robusta och tål svåra driftsförhållanden. I och med ägarskiftet har ägartrion skiftat fokus till att vara marknadsaktiva och med sin erfarenhet av att driva stora industriella projekt tagit sig an större order.

- Vi har precis levererat två stora kompletta slangfilter till ENA Energi AB i Enköping på knappt 6 månader från order till uppstart. Vi har helhetsansvar för att designa, tillverka, montera och driftsätta projektet. Med tanke på den korta leveranstiden är det ett riktigt bra utfört projekt. ENA Energi eldar sin 80 MW panna med biobränsle, så utsläppen av växthusgaser är minimala. Vi tar hand om stoft- och sotpartiklar samt andra farliga ämnen så att miljöpåverkan efter våra nya filter är mycket låg, säger Fredrik.

Han fortsätter.

- Framtiden ser fortsatt ljus ut då vi är aktiva inom miljörening och den gröna konverteringen, där fossila bränslen fasas ut för att ersättas med biobränsle och återvunnet material i olika former.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 16 juni 2021
Jobb och företag