"Min idé ligger rätt i tiden"

Tre timmar om dagen tillbringar vi framför våra digitala skärmar. Det blir närmare 12 års skärmtid under en genomsnittlig livslängd. Det berättar Stephanie Spindler Jonsson, grundaren av Växjöföretaget MyPauze, som nyligen fått Almi invest att investera 1,2 miljoner kronor i företaget.

- Vi tillbringar allt mer tid vid våra skärmar och telefoner vilket jag själv upplevde som ett problem. Jag ville få min telefon att försvinna för en stund och då föddes idén om unika mobilfodral som blockerar kommunikation, reducerar strålning och minskar digital stress. Fodralen finns dessutom både med och utan lås och fungerar även som en social markör, berättar Stephanie Spindler Jonsson.

Stephanie Spindler Johansson

Stephanie Spindler Jonsson är alumn från Enterprise and Business Development på Linnéuniversitet och är en av företagarna i Företagsfabriken. Företagsfabriken, som delvis ägs av Växjö kommun, har som mål att hjälpa länets nyskapande företag att utveckla sin affärsidé i deras snabba tillväxtresa för att säkra nya starka företag i Kronoberg.

Företag med potential

Almi Invest investerar alltså 1, 2 miljoner kronor i MyPauze. I emissionen på totalt 2,5 miljoner kronor deltar också privata investerare och pengarna ska användas till marknadsföring och försäljning av MyPauze produkter.

- Vi valde att investera i MyPauze då de uppfyller alla de krav vi har. Innan vi investerar gör vi en samlad bedömning av företaget. Vi tittar på tillväxtmöjligheter, entreprenörens bakgrund och driv samt företagets innovationshöjd. Vi vill se att det finns ett tydligt identifierat kundbehov och att det finns en rimlig strategi. MyPauze har allt det, berättar Robert Wahlquist, Investment Manager Almi Invest Småland & Öarna AB.

Almi Invest är Sveriges mest aktiva investerare i startups. De investerar i hela landet och med hjälp av ett 40-tal Investment Managers gör de cirka 50 nyinvesteringar per år.

- Min idé ligger helt rätt i tiden och jag är så tacksam för att Almi tror på mig och det jag vill skapa. Nu har jag en helt ny spelplan och en möjlighet att bygga mitt team. Jag utvecklar MyPauze- fodralen som verktyg för att hjälpa människor att skapa en hållbar tillvaro där det är okej att inte vara tillgänglig dygnets alla timmar. Vår digitala livsstil är fantastisk och underlättar vår vardag på så många sätt, men det handlar om att ha en balans och att vara närvarande i stunden, avslutar Stephanie.

Mer information om MyPauze. Länk till annan webbplats.

Mer information om Almi invest investering i MyPauze. Länk till annan webbplats.

Fakta om MyPauze

Växjöbolaget MyPauze är ett företag som erbjuder stilrena och funktionella mobilfodral som blockerar kommunikation och reducerar strålning. Mobilfodralet gör att inga meddelanden eller notiser går att leverera till telefonen vilket minskar störning vid sömn, möten och andra tillfällen där hög koncentration behövs. Företaget riktar sig både till privatpersoner (B2C) för att hjälpa familjer att öka närvaro och förbättra skärmrutiner på hemmaplan, men även till skolor och företag (B2B) för att underlätta mobilfria lektioner och möten för ökad koncentration och bättre studiero.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 16 juni 2021
Jobb och företag