Nyetableringar i city trots kristider

Coronapandemin fortsätter skapa rubriker om ett ansträngt näringsliv där företag har det tufft. I Växjö finns det dock flera som vågar satsa i dessa tider. Bara i Växjö city pratar vi om 14 nyetableringar på kort tid. I Växjö finns det dock flera som vågar satsa i dessa tider. Bara i Växjö city pratar vi om 14 nyetableringar på kort tid.

- Läget är fortsatt ansträngt för city i och med pandemin och de nya restriktionerna, men vi har envisa entreprenörer med enorm framtidstro, säger Nils-Petter Nilsson, centrumledare Växjö city.

Magnus Gummesson och Staffan Spångvall är redan etablerade i city med bokhandeln Cultix och Trudeluttglass på Storgatan. Nu har de tillsammans öppnat Växjö outlet. En liten butik med billiga ”nyttoprodukter”.

- Vi hittade en lokal och skrev på ett korttidskontrakt. Vi köper varorna från diverse överskottslager och kommer bland annat att sälja böcker, handväskor och presentartiklar. Nischade butiker som en outlet brukar gå bra, så vi tror på detta, säger Magnus Gummesson.

Staffan håller med.

- Bara för att vi befinner oss i en pandemi kan vi inte sitta och rulla tummarna. Vi måste våga chansa lite. Krisen lägger sig så småningom, så när marknaden öppnar upp igen är vi redan på plats i city, säger han.

Magnus Gummesson och Staffan Spångberg

Flera olika etableringar

Andra etableringar i city är bland annat en barberare i Bländapassagen, ny restaurangaktör i Tegnérhuset och ägarna av Massimo öppnar nytt i gamla Grand Etapé på Norra Järnvägsgatan.

På Sandgärdsgatan 20 i Växjö öppnar snart Johan Malmgren och Viktoria Svedebäck Busfrö Nytt & Bytt. En secondhandbutik där kunden lämnar in dam- och barnkläder och leksaker och får 40 procent av försäljningspriset.

- Det är så kul att se utvecklingen och att vi trots svåra tider försöker behålla pulsen i city med 14 nyetableringar på kort tid. Jag tror att vi behöver våga chansa i tider som dessa och följa kundernas förändrade beteende och förväntningar. Vi måste tänka både kortsiktigt och långsiktigt, avslutar Nils-Petter Nilsson.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 16 juni 2021
Jobb och företag