Växjö engagerar sig i Pride

I år kommer Växjö Pride 2020 att genomföras i alternativ kostym. De stora sociala sammankomsterna – invigning, parad, konsert – kommer inte att genomföras. Istället planerar föreningen för alternativa lösningar där flera företag i kommunen är delaktiga. Bland andra företaget Visma.

Pride

- För mig och Visma handlar Pride om ett engagemang för Växjös platsvarumärke. Jag vill se att Växjös ungdomar kan och vill vara kvar i staden för att verka, göra skillnad och bidra till fortsatt utveckling, säger Boo Gunnarson, företagsexpert på Visma och engagerad i Växjö Pride.

- När det personliga mötet får stå tillbaka så gäller det att hitta alternativ och vi har bland annat spelat in en podd som jag hoppas man går in och lyssnar på, säger Boo.

Växjö Pridefestival går av stapeln den 4–10 maj och vänder sig till alla som är solidariska med strävan att få ett mer inkluderande samhälle.

- Med en kärleksfull energiboost erbjuder Växjö Pride flera digitala evenemang. I podden vi har spelat in samtalar vi kring varför Växjö Pride är viktigt, relevant och aktuellt. Podden berör alla som bor i Växjöregionen och vill verka för stadens utveckling och attraktionskraft. Det handlar om att Växjö ska vara en plats dit du vill flytta och inte flytta ifrån, säger Boo.

- Växjö står för välkomnande, välmående, vinnande och växande. Dessa värdeord är synnerligen högst relevanta, säger Boo.

Vad hoppas du att podden ska generera?

- Att den ska bidra med kunskap och insikt i att Växjös utveckling måste inkludera alla!

Podden sänds den 5 maj och du hittar den här. Länk till annan webbplats.

Bild fr vänster: Boo Gunnarsson, PR Visma, Andreas Dahl – samtalsledare, Suzana Mocevic, ordförande Växjö Pride, Arissa Rakluea, volontär Växjö Pride.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 16 juni 2021
Jobb och företag