Upphandlingsträffen i november

Den 5 november bjöd Växjö kommun in till en digital upphandlingsträff för att uppmuntra till dialog kring offentlig upphandling. Träffen var även en kick-off för den kommande upphandlingsskolan. Nedan kan du titta på mötet i efterhand, ta del av presentationerna som visades samt se svaren på frågorna som ställdes under mötet.

Träffen var ett webbinarium där företagare fick möjlighet att ta del av hur Växjö kommun arbetar med offentliga upphandlingar, hur och på vilket sätt dialog kan genomföras i samband med upphandling samt vad som är på gång i Växjö kommun inom upphandlingsområdet.

Se filmen från upphandlingsträffen i efterhand.

Upphandlingsskola

Syftet med en upphandlingsskola är att öka dialogen mellan företagare och Växjö kommun. Det handlar om att ge stöd till företagare kring offentlig upphandling samt att kommunen kan få input och öka sin förståelse för det lokala näringslivet. Upphandlingsskolan syftar till att göra det lätt att göra rätt, så att fler aktörer har möjlighet och kunskap att lämna anbud.

Deltagare på upphandlingsträffen

På mötet fanns experter från Svenskt Näringsliv och Företagarna vilka gav sin bild av arbetet med offentlig upphandling från näringslivets perspektiv.

Deltagarna:

  • Anna Tenje, kommunalråd (moderator)
  • Monica Skagne, kommunchef
  • Tina Storbjörk och Ellen Bringevik, Upphandlingsenheten
  • Ellen Hausel Heldahl, expert offentlig upphandling Svenskt Näringsliv
  • Magnus Johansson, expert offentlig upphandling Företagarna
Skriv ut
Senast uppdaterad: 16 juni 2021
Jobb och företag