Organisationer - starta eget

Om du vill starta eget företag finns det ett antal organisationer som du kan vända dig till för rådgivning och information, och som arbetar för att ta tillvara innovationer och idéer.

Information och tjänster från myndigheter

Verksamts webbplatslänk till annan webbplats hittar du information, verktyg och e-tjänster från flera myndigheter.

ALMI Företagspartner Kronoberg

ALMI Företagspartner erbjuder finansiering och affärsutveckling till innovatörer, nya företag och till redan etablerade företag som vill utvecklas. ALMI kan följa ditt företag från den första idén till ett lönsamt företag. Läs mer om ALMI Företagspartner och vad de erbjuderlänk till annan webbplats.

ALMI Innovation

ALMI Innovation hjälper företagare och privatpersoner med att utvärdera idéers möjligheter till kommersialisering till exempel genom råd och begränsat stöd till förstudier samt marknadsanalyser. Du får kostnadsfri rådgivning av diplomerade innovationsrådgivare. Läs mer om ALMI Innovation och vad de erbjuderlänk till annan webbplats.

Företagsfabriken

I Videum Science Park erbjuder Företagsfabriken (fd Inkubatorn) en miljö där fokus ligger på att stötta företag från industri och akademi som har affärsidéer med tillväxtpotential. Företagsfabriken bistår entreprenörer med aktiv och anpassad managementsupport, finansiella, tekniska och kommersiella nätverk i en kreativ tillväxtmiljö med tillhörande kontorsservice. Läs mer om Företagsfabriken och vad de erbjuderlänk till annan webbplats.

Nyföretagarcentrum

Du som funderar på att starta företag får kostnadsfri och konfidentiell rådgivning. Nyföretagarcentrum förmedlar kontakter till vårt stora och breda kontaktnät av företagare, organisationer och myndigheter. Vi arrangerar även en del seminarier och utbildningar etc cetera. Läs mer om Nyföretagarcentrum Växjölänk till annan webbplats

Coompanion

Coompanion är ett kooperativt utvecklingscentrum i Kronoberg som erbjuder information, rådgivning och utbildning i att starta företag/föreningar tillsammans. Läs mer om Coompanion och vad de erbjuderlänk till annan webbplats.

Teknikcentrum

Teknikcentrum, TEC är företagens resurs för erfarenhetsutbyte, teknik- och kompetensutveckling, affärsutveckling och kompetensförsörjning i samverkan med universitet och högskolor, forskningsinstitut och tekniska experter samt regionala och nationella samhällsorgan. Läs mer om Teknikcentrum och vad de erbjuder.länk till annan webbplats

Växjö Bibliotek

Du hittar Företagsinfo en trappa ner på Växjö stadsbibliotek. Här finns kunniga bibliotekarier som hjälper dig att söka efter den information du behöver. Läs mer om Företagsinfo och vad de erbjuderlänk till annan webbplats.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 26 november 2019
Jobb och företag