Information för anordnare

Är du anordnare inom Växjölöftet vuxenutbildning? Här har vi samlat information som är användbar för dig.

Om du har några frågor är du alltid välkommen att kontakta oss inom Växjölöftet vuxenutbildning.

Information till anordnare med anledning av coronapandemin

Folkhälsomyndighetens rekommendation om distansundervisning tas bort den 15 juni. Det betyder att elever i gymnasieskolan kan under sommaren och hösten återvända till skolans lokaler. För utbildning för vuxna inom den kommunala vuxenutbildningen, yrkeshögskolan och den högre utbildningen kan det vara aktuellt med fortsatt undervisning delvis på distans för att minska smittspridningen. På så sätt kan Folkhälsomyndighetens allmänna rekommendationer om att hålla avstånd och att undvika större sociala sammanhang följas.

Växjölöftet vuxenutbildning bedömer utifrån rekommendationerna att distansundervisning inom teoretiska moment ska fortsätta, men att viss undervisning för praktiska moment kan ske på plats i lokalerna.

Från den 1 juli ska nationella prov genomföras som vanligt i enlighet med förordningen om vuxenutbildning. Viktigt att man minskar risken för smittspridning när man planerar genomförandet.  

Allt kommer däremot inte att bli som vanligt i höst. Vi har ett ansvar att anpassa undervisningen och minska smittspridning och ett stort personligt ansvar ligger också på studenterna. Att klara av sina studier men också att stanna hemma vid minsta tecken på sjukdom, hålla avstånd och tvätta händerna.

Beskedet gäller tills vidare, men om situationen förändras och det kommer nya rekommendationer så följer vi dem.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 1 september 2020
Jobb och företag