För dig som söker arbete

Växjölöftet vänder sig till dig som söker arbete. Är du redo att kämpa för en bättre framtid för dig själv och för dina medmänniskor?

Vi arbetar tillsammans för att du ska nå målet om att kunna arbeta och försörja dig själv. Beroende på vad du behöver för att få ett arbete kan stödet se olika ut. Vid ett första möte gör vi en planering och individuell handlingsplan som utgår från dina behov och förutsättningar.

Vad kan du förvänta dig av oss?

Vi förbättrar stödet till dig som har det svårt att få ett arbete genom att erbjuda kompetenshöjande insatser inom fem dagar. Exempel på insatser är studie- och yrkesvägledning, stöd i jobbsökande, studiebesök hos arbetsgivare, praktik, yrkesinriktade kurser, traineejobb och utbildningskontrakt, arbetsträning och friskvård. Vi skapar tillsammans med dig en individuell handlingsplan där det tydligt står vad du behöver göra för att kunna försörja dig själv.

Det här förväntar vi oss av dig

Du ska vara engagerad, följa din individuella handlingsplan, delta i aktiviteter för att öka din kunskap och aktivt söka jobb. Allt för att du ska öka dina möjligheter till en praktikplats eller ett arbete.

Kontakt

För att komma i kontakt med kommunens arbetsmarknadshandläggare som du når via Växjö kommuns kontaktcenter, telefon 0470-410 00.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 18 maj 2018
Jobb och företag