Lediga jobb

Här hittar du de jobb som finns tillgängliga just nu. Du kan sortera jobben enligt tjänst, arbetsplats eller sista ansökningsdag genom att klicka på de små pilarna vid de olika rubrikerna högst upp i listan.

Växjö kommun är regionens största arbetsgivare med cirka 7 000 medarbetare. I takt med att invånarantalet ökar behöver vi fler engagerade och modiga, men framförallt kunniga medarbetare i våra verksamheter.

Om du får problem eller tycker det är svårt att söka jobb i rekryteringssystemet kan du titta i Offentliga jobbs hjälpmanual Länk till annan webbplats..

Vår målsättning är att återkomma så snart som möjligt, men ibland kan det ta lite tid eftersom vi får många ansökningar. Vi hoppas att du har förståelse för det.

Personlig assistent till Schwerinvägen

Omsorgsförvaltningen

Om tjänsten

Välkommen med din ansökan till Schwerinvägen! Här erbjuds en trevlig arbetsplats med härliga kollegor. Här finns stor möjlighet att göra skillnad i omsorgstagarnas vardag. Vi söker nu nya kollegor till vår arbetsplats, där vi jobbar med personlig assistans för personer med autism/intellektuell funktionsnedsättning och fysisk funktionsnedsättning. Vi stöttar våra omsorgstagare i att sköta deras hem med praktiska göromål såsom städ, tvätt och matlagning. Vidare är vi delaktiga i omsorgstagarens fritidsintressen och stöttar i det sociala kontaktnätet. Vi jobbar med en tydliggörande pedagogik för att skapa tydlighet och struktur för omsorgstagarna. Som personlig assistent har du möjlighet att vara med och skapa en meningsfull vardag och säkerställa goda livsvillkor för personer med funktionsnedsättning. Vi arbetar i ett team där samarbete och flexibilitet gentemot sina kollegor är en viktig del. Vi söker nu personal som jobbar dag, kväll och helg. Som personlig assistent arbetar du nära omsorgstagaren och utför insatser utifrån en genomförandeplan som utgår från individens behov och beslut. Du ansvarar även för social dokumentation och andra administrativa uppgifter. I tjänsten ingår medicindelegering av sjuksköterska.

Din profil

Vi ser gärna att du har erfarenhet av personlig assistans och arbete med personer med funktionsnedsättning, likt intellektuell eller fysisk funktionsnedsättning. Vi söker dig som är lyhörd och kommunikativ, har erfarenhet av lågaffektivt bemötande och tydliggörande pedagogik. Du har en god vana i social dokumentation. För att lyckas i rollen behöver du vara följsam och kunna ta egna initiativ. Du förstår vikten av att respektera omsorgstagarens vilja och integritet. Vidare är du flexibel och kan hantera att arbeta i ett lugnare tempo när det krävs. Som personlig assistent jobbar man nära omsorgstagaren och att matcha rätt personal mot omsorgstagare är ett viktigt inslag i arbetet för att skapa optimala förhållanden för både omsorgstagare och personal. Arbetet kräver att du är ansvarsfull, har omsorgstagarfokus och är plikttrogen. Du behöver vara strukturerad samt ha ett pedagogiskt förhållningsätt. Erfarenhet av arbete med kommunikation eller pedagogik är meriterande. Tjänsten förutsätter körkort B samt goda kunskaper i svenska, tal och skrift. Du besitter grundläggande datorkunskaper. För att bli aktuell för tjänsten krävs godkänd utbildning från vård- och omsorgsprogrammet, barn- och fritidsprogrammet, vårdarutbildning med påbyggnad, skötarutbildning, barnskötare med lägst två års utbildning eller annan utbildning som vi anser lämplig för verksamheten, t.ex. beteendevetenskaplig eller pedagogisk utbildning på högskolenivå om minst 120 hp. För att bli aktuell för anställning behöver du uppvisa utdrag ur polisens belastningsregister för kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret/enskild person (442.3) enligt 9 § 1 st. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!


Anställningen

Omfattning
Heltid
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Tillträde
Enligt överenskommelse.
Antal tjänster
1

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum
2024-02-25
Referensnummer
OMS 208/24

Kontakt

Jonas Lood
Enhetschef
0470-43344

Fackliga företrädare

Fackliga företrädare nås via Växjö kommuns kontaktcenter
0470-41000

Övrig information

Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av ålder, kön och utländsk bakgrund. Som tillsvidareanställd blir du som regel krigsplacerad i vår organisation. Du söker tjänsten genom länken i denna annons. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot andra sökande. CV- och annonsförsäljare undanbedes.

Senast uppdaterad: 30 november 2023