Lediga jobb

Här hittar du de jobb som finns tillgängliga just nu. Du kan sortera jobben enligt tjänst, arbetsplats eller sista ansökningsdag genom att klicka på de små pilarna vid de olika rubrikerna högst upp i listan.

Växjö kommun är regionens största arbetsgivare med cirka 7 000 medarbetare. I takt med att invånarantalet ökar behöver vi fler engagerade och modiga, men framförallt kunniga medarbetare i våra verksamheter.

Om du får problem eller tycker det är svårt att söka jobb i rekryteringssystemet kan du titta i Offentliga jobbs hjälpmanual Länk till annan webbplats..

Vår målsättning är att återkomma så snart som möjligt, men ibland kan det ta lite tid eftersom vi får många ansökningar. Vi hoppas att du har förståelse för det.

Biträdande rektor till Centrumskolan

Utbildningsförvaltningen

Om tjänsten

Vill du bidra till att Centrumskolan blir en bättre skola för våra elever? Centrumskolan är en kommunal F-6 skola med cirka 350 elever som präglas av mångkulturalitet. På Centrumskolan finns ett fritidshem med cirka 90 elever. Skolan har engagerad och kompetent personal samt en elevhälsoorganisation med speciallärare, specialpedagog, skolsköterska, psykolog och kurator som behövs för att eleverna på Centrumskolan ska nå så långt som möjligt i sitt lärande och sin sociala utveckling. Under hösten 2023 har en utredning genomförts för att se hur Centrumskolan ska organiseras och drivas. Utgångspunkten i utredningen har varit skolans låga resultat över tid och vilket som är det bästa alternativet för att eleverna ska få utbildning med god kvalitet och resultaten öka. Skolan kommer att fortsätta vara en skola med två parallella klasser i årkurs F-6 och det kommer också att innebära en ökad central styrning och stöd, ny skolstruktur, stärkt stöd från elevhälsan samt ökat fokus på ämneskunskaperna. Som biträdande rektor kommer du att ingå i skolans ledningsgrupp och tillsammans med rektor och biträdande rektor driva skolutveckling tillsammans med olika arbetsgrupper. Våra fokusområden är hållbar bedömning, arbete med flerlärarskap och att stärka elevernas vardags- och ämnesspråk. Vi arbetar med att utveckla arbetet med strukturer och miljöer för att stärka likvärdighet och vårt kompensatoriska uppdrag. Målet är att alla elever ska ha möjlighet att nå sin fulla potential. I ditt uppdrag har du ansvar för den personal som är kopplad till dina ansvarsområden. Du kommer även att arbeta med utveckling av skolans rutiner och former för resultatuppföljning, systematiskt kvalitetsarbete och elevhälsoarbete. Tjänsten är tills vidare där du under två år är placerad på Centrumskolan och kopplad till huvudmannens styrning och arbete med skolans handlingsplan för att öka elevernas måluppfyllelse. Efter två år tas nytt beslut om tjänsten fortsatt ska vara placerad på Centrumskolan.

Din profil

Du som söker tjänsten har pedagogisk examen eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten. Du är väl förtrogen med de styrdokument och riktlinjer som styr vår verksamhet. Har du rektorsutbildning eller erfarenhet av att leda är det meriterande. Vi söker dig som är en kommunikativ, trygg, tydlig och prestigelös ledare som skapar förutsättningar för dina medarbetare att växa. Du har förmåga se hela skolans verksamhet ur ett övergripande perspektiv och du följer strukturerat upp det egna och hela skolans arbete. Du kan arbeta självständigt och tillsammans med andra ta fram kort- och långsiktiga planer. Du har lätt att anpassa dig vid ändrade omständigheter, ser lösningar i stället för hinder och kan göra prioriteringar utifrån uppsatta mål och verksamhetens förutsättningar. Det är viktigt att du är målfokuserad och har ett starkt intresse för nya perspektiv och idéer för att driva utveckling framåt, utan att du tappar fokus på här och nu. Inledande intervjuer kommer att hållas 2, 3 och 8 maj. Välkommen med din ansökan!

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!


Anställningen

Omfattning
Heltid
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Tillträde
2024-08-05
Antal tjänster
1

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum
2024-04-21
Referensnummer
Rece 14/24

Kontakt

Bengt Hedenbergh-Bornliden
Rektor Östregårdskolan
0470-410 00

Fackliga företrädare

Fackliga företrädare nås via Växjö kommuns kontaktcenter
0470-41000

Övrig information

Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet. Som tillsvidareanställd blir du som regel krigsplacerad i vår organisation. Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se). Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3). För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet. Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Senast uppdaterad: 30 november 2023