Lediga jobb

Här hittar du de jobb som finns tillgängliga just nu. Du kan sortera jobben enligt tjänst, arbetsplats eller sista ansökningsdag genom att klicka på de små pilarna vid de olika rubrikerna högst upp i listan.

Växjö kommun är regionens största arbetsgivare med cirka 7 000 medarbetare. I takt med att invånarantalet ökar behöver vi fler engagerade och modiga, men framförallt kunniga medarbetare i våra verksamheter.

Om du får problem eller tycker det är svårt att söka jobb i rekryteringssystemet kan du titta i Offentliga jobbs hjälpmanual Länk till annan webbplats..

Vår målsättning är att återkomma så snart som möjligt, men ibland kan det ta lite tid eftersom vi får många ansökningar. Vi hoppas att du har förståelse för det.

Skolbibliotekarie till Centrumskolan

Utbildningsförvaltningen

Om tjänsten

På Centrumskolan finns årskurser från förskoleklass till årskurs 6 och vi har 365 elever. Årskurserna har två klasser i varje årskurs och varje årskurs har ett årskurslag som arbetar nära tillsammans i flerlärarskap i en stor del av ämnena. Vår ambition är att skolbiblioteket ska integreras i undervisningen och vara en central del i elevernas utbildning. På skolan finns även ett elevhälsoteam med specialpedagoger, speciallärare, kurator och skolsköterska. Din roll som skolbibliotekarie i Centrumskolan bedriver du läsfrämjande arbete och ger stöd till elever och lärare i deras litteratur- och medieanvändning. Tjänsten innebär ett nära samarbete både med skolans skolledning, lärare och övriga pedagoger. Du kommer att ansvara för bemanning av skolbiblioteket, bokuppsättning samt bistå med support av digitala hjälpmedel som till exempel Legimus. I arbetsuppgifterna ingår även att vara en del av utvecklingen av vårt fritidshem.

Din profil

Vi söker dig som är utbildad bibliotekarie eller har utbildning inom biblioteks- och informationsvetenskap. Utbildning inom pedagogik och medie- och informationskunnighet kan vara av intresse. Eftersom arbetet innebär många kontakter, både intern och externt, krävs att du har god förmåga till samarbete. Allra viktigast är att du vill arbeta med barn och unga och utveckla deras läsförmåga. Du tar egna initiativ, arbetar självständigt och har god samarbetsförmåga. Vi söker dig som vill arbeta för att biblioteket ska vara en pedagogisk resurs som stödjer eleverna. Du arbetar för utveckling av elevens läslust och goda läsförmåga. Din kompetens kompletterar lärarnas ämneskunskaper och ämnesdidaktiska kompetens genom att använda kunskap om läsning, språkutveckling, informationssökning och källkritik både i biblioteket och ute i klassrum och på fritidshem. Välkommen med din ansökan!

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!


Anställningen

Omfattning
Heltid
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Tillträde
Tillträde 2024-08-14 eller enligt överenskommelse
Antal tjänster
1

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum
2024-04-21
Referensnummer
UTBF 131/24

Kontakt

Marie Martinsson
Rektor
0470-435 33
Jasmina Velic
Biträdande rektor
0470-41651
jasmina.velic@vaxjo.se

Fackliga företrädare

Fackliga företrädare för DIK nås via Växjö kommuns kontaktcenter
0470-410 00

Övrig information

Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet. Som tillsvidareanställd blir du som regel krigsplacerad i vår organisation. Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se). Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3). För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet. Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Senast uppdaterad: 30 november 2023