Lediga jobb

Här hittar du de jobb som finns tillgängliga just nu. Du kan sortera jobben enligt tjänst, arbetsplats eller sista ansökningsdag genom att klicka på de små pilarna vid de olika rubrikerna högst upp i listan.

Växjö kommun är regionens största arbetsgivare med cirka 7 000 medarbetare. I takt med att invånarantalet ökar behöver vi fler engagerade och modiga, men framförallt kunniga medarbetare i våra verksamheter.

Om du får problem eller tycker det är svårt att söka jobb i rekryteringssystemet kan du titta i Offentliga jobbs hjälpmanual Länk till annan webbplats..

Vår målsättning är att återkomma så snart som möjligt, men ibland kan det ta lite tid eftersom vi får många ansökningar. Vi hoppas att du har förståelse för det.

Omsorgsassistenter till Rallarrosen i Bramstorp

Omsorgsförvaltningen

Om tjänsten

Rallarrosen ligger vackert beläget på en gård i Bramstorp med skogen precis runt husknuten. Här bor personer med intellektuell funktionsnedsättning och autism. Vi erbjuder integrerad daglig verksamhet som anpassas efter omsorgstagarnas behov och förmåga; du som personal är en viktig del i att våra omsorgstagare får en meningsfull sysselsättning. Hos oss är det viktigt att du har ett professionellt arbetssätt med omsorgstagaren i fokus. Arbetstiderna är förlagda dag, kväll, helg och natt. Som omsorgsassistent arbetar du enligt LSS utifrån varje omsorgstagares önskemål och behov. Omsorgstagarnas individuella genomförandeplaner är ditt arbetsredskap för att säkerställa att varje individ får en trygg, förutsägbar och meningsfull vardag. I arbetet ingår bland annat omvårdnadsuppgifter, matlagning, hushållsarbete och dokumentation. Den dagliga verksamheten kan bestå av allt från sopsortering och mathämtning till promenader och friluftsaktiviteter. Vi arbetar med alternativ, kompletterande kommunikation (AKK) och det är viktigt med ett lågaffektivt bemötande då utmanande och problemskapande beteende är vanligt förekommande. Alla våra anställda får gå Studio 3-utbildning inom lågaffektivt bemötande.

Din profil

Vi önskar att du har erfarenhet av arbete med personer med autism och utmanande beteende. Vi önskar att du har goda kunskaper i AKK och lågaffektivt bemötande. Arbetet kräver att du har tålamod, god samarbetsförmåga och ett professionellt förhållningssätt. Som person är du kompetent, ödmjuk och driven. Du har goda kunskaper inom LSS och ett stort kvalitetstänk. Du behärskar det svenska språket i både tal och skrift och har vana av dokumentation. Körkort B är ett krav. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. För att bli aktuell för tjänsterna krävs godkänd utbildning från vård- och omsorgsprogrammet, barn- och fritidsprogrammet, vårdarutbildning med påbyggnad, skötarutbildning, barnskötare med lägst två års utbildning eller annan utbildning som vi anser lämplig för verksamheten, t.ex. beteendevetenskaplig eller pedagogisk utbildning på högskolenivå om minst 120 hp. För att bli aktuell för anställning behöver du uppvisa utdrag ur polisens belastningsregister för kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret/enskild person (442.3) enligt 9 § 1 st. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!


Anställningen

Omfattning
Heltid
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Antal tjänster
3

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum
2024-03-03
Referensnummer
OMS 209/24

Kontakt

Linda Jonsson
Enhetschef
0470-416 83

Fackliga företrädare

Fackliga företrädare nås via Växjö kommuns kontaktcenter
0470-41000

Övrig information

Senast uppdaterad: 30 november 2023