Lediga jobb

Här hittar du de jobb som finns tillgängliga just nu. Du kan sortera jobben enligt tjänst, arbetsplats eller sista ansökningsdag genom att klicka på de små pilarna vid de olika rubrikerna högst upp i listan.

Växjö kommun är regionens största arbetsgivare med cirka 7 000 medarbetare. I takt med att invånarantalet ökar behöver vi fler engagerade och modiga, men framförallt kunniga medarbetare i våra verksamheter.

Om du får problem eller tycker det är svårt att söka jobb i rekryteringssystemet kan du titta i Offentliga jobbs hjälpmanual Länk till annan webbplats..

Vår målsättning är att återkomma så snart som möjligt, men ibland kan det ta lite tid eftersom vi får många ansökningar. Vi hoppas att du har förståelse för det.

Socialsekreterare till familjerättsenheten

Arbete och välfärd

Om tjänsten

Arbete och välfärd ansvarar för områdena arbetsmarknad och sysselsättning, försörjningsstöd, vuxenutbildning, integration, flyktingmottagning inkl. ensamkommande flyktingungdomar, individ- och familjeomsorg, familjerätt, socialpsykiatri, budget- och skuldrådgivning, konsumentrådgivning samt alkoholhandläggning. Avdelning barn och familj ansvarar för frågor som rör barn och ungdomar i riskzon, barn som far illa eller behöver stöd, samt föräldrar som behöver stöd i sin föräldraroll eller i samarbetet med den andra föräldern. Familjerättsenheten arbetar i huvudsak med frågor som är reglerade i Föräldrabalken (FB) och rör föräldraskap, barns vårdnad, boende och umgänge och adoption. Hos oss arbetar du i team med kollegor men har också stort eget ansvar för dina arbetsuppgifter. Vi erbjuder ett flexibelt och digitalt arbetssätt, kompetensutveckling, mentorskap och kontinuerlig extern handledning till dig som anställd. Familjerättens arbetsuppgifter består i att: • ge rådgivning till separerade föräldrar. • bedriva samarbetssamtal med föräldrar som behöver stöd att komma överens i familjerättsliga frågor kring gemensamma barn. • genomföra informationssamtal. • på uppdrag av domstol genomföra och skriva yttranden och utredningar i vårdnads-, boende- och umgängesmål. • på separerade föräldrars begäran upprätta avtal om vårdnad, boende och umgänge. • utreda faderskap och föräldraskap. • utreda och följa upp adoptioner, både nationella och internationella. Familjerättsenheten i Växjö har även ansvaret för familjerättshandläggning för Lessebo, Uppvidinge och Tingsryds kommuner. Det innebär att det ingår handläggning även från dessa kommuner i tjänsten. Handläggningen utgår från vår placering i Växjö.

Din profil

Vi söker dig som tillsammans med oss vill vara med och forma framtidens familjerätt där barnen står i centrum och där vi tidigt erbjuder förebyggande insatser som till exempel SES, samarbete efter skilsmässa. Du är socionom med kunskap om gällande lagstiftning för området. Erfarenhet av utredningsarbete inom socialtjänstens individ- och familjeomsorg samt familjerättsarbete är meriterande. Som socialsekreterare på Familjerättsenheten ställs krav på att du har god samarbetsförmåga och en förmåga att snabbt ställa om inför nya arbetsuppgifter. Du är strukturerad och har förmåga att sätta dig in i andra människors perspektiv eller situation. Du har också ett särskilt intresse för de juridiska delar som kommer med det familjerättsliga arbetet och är bekväm med att hantera konfliktfyllda situationer. Du har lätt för att kommunicera i tal och skrift. Du ser verksamheten utifrån ett helhetsperspektiv och stimuleras av att vara med och utveckla och förbättra verksamheten utifrån barnens och familjernas bästa. Du har också en god digital vana då vi använder digitala verktyg och arbetar i flera olika verksamhetssystem. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. B-körkort är ett krav. Ange gärna i din ansökan om du är intresserad av båda tjänsterna eller endast den ena tjänsten.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!


Anställningen

Omfattning
Heltid
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Tillträde
Tillträde 202400801 eller enligt överenskommelse. Den andra tjänsten är ett vikariat under perioden 20240801-20250801.
Antal tjänster
2

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum
2024-04-24
Referensnummer
AoV 23/24

Kontakt

Johanna Sundling
Biträdande avdelningschef
0470-415 35

Fackliga företrädare

Facklig företrädare för Vision och Akademikerförbundet SSR nås via Växjö kommun kontaktcenter
0470-410 00

Övrig information

Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet. Som tillsvidareanställd blir du som regel krigsplacerad i vår organisation.

Senast uppdaterad: 30 november 2023