Lediga jobb

Här hittar du de jobb som finns tillgängliga just nu. Du kan sortera jobben enligt tjänst, arbetsplats eller sista ansökningsdag genom att klicka på de små pilarna vid de olika rubrikerna högst upp i listan.

Växjö kommun är regionens största arbetsgivare med cirka 7 000 medarbetare. I takt med att invånarantalet ökar behöver vi fler engagerade och modiga, men framförallt kunniga medarbetare i våra verksamheter.

Om du får problem eller tycker det är svårt att söka jobb i rekryteringssystemet kan du titta i Offentliga jobbs hjälpmanual Länk till annan webbplats..

Vår målsättning är att återkomma så snart som möjligt, men ibland kan det ta lite tid eftersom vi får många ansökningar. Vi hoppas att du har förståelse för det.

Speciallärare till Centrumskolan

Utbildningsförvaltningen

Om tjänsten

Centrumskolans vision lyder: "Vi utbildar världsmedborgare som möter framtiden med mod, starkt förvissade om att allt de vill och kan är möjligt". Visionen genomsyrar allt arbete på skolan. Vi arbetar med ett språkutvecklande arbetssätt som kännetecknas av höga förväntningar på alla elever men också av stödjande/kompensatorisk för att alla elever ska kunna utvecklas i sitt lärande så långt som möjligt. Undervisningen präglas av förståelse för flerspråkighet och mångfald. På Centrumskolan arbetar vi tematiskt och multimodalt. Vi söker nu dig som vill vara med och utveckla elevernas förmåga, kunskaper och tilltro till sig själva samt förbereda dem för framtiden. Genom kunskap och kreativitet inspirerar du till ett lustfyllt lärande, ta ansvar och en vilja att utvecklas. På Centrumskolan tillhör du ett arbetslag med flera specialpedagoger och speciallärare. Du kommer även tillhöra skolans elevhälsa och jobba nära årslagen med ett stödjande, hälsofrämjande och förebyggande perspektiv. Till hösten utökar vi elevhälsan och söker nu ytterligare speciallärare. Du deltar aktivt i genomförande och uppföljning av undervisningen, du bidrar med din kunskap och ditt lösningsfokus kring fysisk, social och pedagogisk miljö. Du kan också vid behov handleda kollegor, upprätta utredning om elever i behov av särskilt stöd, anpassningar och åtgärdsprogram samt arbeta med enskilda elever/elevgrupper i nära samarbete med undervisande lärare.

Din profil

Vi söker i första hand dig som är utbildad speciallärare med läs och skrivinriktning. Även du som studerar eller har erfarenhet av specialpedagogiskt arbete kan bli aktuell för anställning. För tillsvidareanställning krävs lärarlegitimation. V söker dig som har ett genuint intresse för barns lärande och har barnets bästa i fokus. Du har ett salugent och lösningsfokuserat förhållningssätt samt en förmåga att skapa förtroendefulla relationer. Du arbetar professionellt och strukturerat utifrån styrdokumenten och har goda kunskaper i att möta elevers olika behov. Du har en god förmåga att arbeta både självständigt och i nära samarbete med såväl kollegor och ledning som med elever och vårdnadshavare. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Välkommen med din ansökan!

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!


Anställningen

Omfattning
Heltid
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Tillträde
Tillträde 2024-08-12 eller enligt överenskommelse
Antal tjänster
1

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum
2024-08-04
Referensnummer
UTBF 305/24

Kontakt

Bengt Hedenbergh-Bornliden
Rektor Centrumskolan
0470-410 00
Jasmina Velic
Biträdande rektor
0470-41651
jasmina.velic@vaxjo.se

Fackliga företrädare

Fackliga företrädare nås via Växjö kommuns kontaktcenter
0470-41000

Övrig information

Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet. Som tillsvidareanställd blir du som regel krigsplacerad i vår organisation. Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se). Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3). För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet. Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Senast uppdaterad: 30 november 2023