Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

Valet i Falun görs om - här kan du rösta i Växjö kommun

7 april är det omval till kommunfullmäktige i Falun. Du som har rösträtt till Falu kommunfullmäktige kan förtidsrösta i Växjö kommunhus.

Valprövningsnämnden har beslutat att valet till kommunfullmäktige i Falun ska göras om. Samtliga kommuner i Sverige ska anordna förtidsröstning i någon omfattning för omvalet. Det är dock endast personer som har rösträtt till Falu kommunfullmäktige som kan rösta.

I Växjö kommun kan du rösta måndag 1 april till fredag 5 april, mellan klockan 14:00–16:30. Röstningslokal är Växjö kommun, reception Björnen, på Västra Esplanaden 18 i Växjö.

Valkuvert, partivalsedlar utan kandidatnamn och blanka valsedlar finns i röstningslokalen. Vill du personrösta behöver du själv ordna med en valsedel med kandidater.

Om du har rösträtt i omvalet och befinner dig i Växjö kommun, men på grund av sjukdom, funktionsnedsättning eller ålder inte kan ta dig till vår röstningslokal kan vi skicka ambulerande röstmottagare till dig. Ring i så fall valnämnden på 0470-410 00 eller mejla valnamnden@vaxjo.se så bestämmer vi en tid när vi kan komma till dig. Vi kan ta emot din röst senast fredagen 5 april så hör av dig i god tid.

Senast uppdaterad: 1 april 2019