Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

Högstedt (V) och Svensson (V) får årets Borgmästaremedalj

Carin Högstedt (V) och Eva-Britt Svensson (V) tilldelas årets Borgmästarmedalj. Det är andra året som kommunfullmäktiges ordförande och tillika borgmästare Bo Frank (M), tillsammans med kommunfullmäktige, uppmärksammar en eller flera personer i Växjö kommun som arbetar hårt och rönt uppskattning.

Pristagarna överraskades idag av Bo Frank (M), vice ordförande i kommunfullmäktige Emelie Öberg (S) och andra vice ordförande i kommunfullmäktige Cheryl Jones Fur (MP), i sin partilokal i IOGT-NTO-huset vid Vattentorget i Växjö. Utmärkelsen består av en guldmedalj med kommunens vapen, medaljen delas ut senare under eftermiddagen på kommunfullmäktigemöte i Utvandrarnas hus.

Motiveringen lyder:

"Under de nästan 50 år som jag varit en del av politiken i Växjö har Carin och Eva-Britt intagit en särställning. Få har arbetat så hårt, hängivet och med ett så genuint samhällsengagemang i botten. Utöver det politiska arbetet har damerna arbetat kopiöst i det ideella föreningslivet. För att även där göra skillnad för andra människor. Folkets kärlek deras belöning. Carin och Eva-Britt tillhör också de mest kryssade politikerna i vårt län. Hos Carin och Eva-Britt finns också en klassisk folkrörelsebildning som många politiker och beslutshavare saknar idag."

- Vi är överraskade och stolta, det är roligt att bli uppmärksammad lokalt. Nu orkar vi lite till! sa Carin Högstedt och Eva-Britt Svensson när motiveringen lästs upp.

Carin Högstedt och Eva-Britt Svensson har arbetat politiskt lokalt, nationellt och internationellt. Högstedt har bland annat suttit i Växjö kommunfullmäktige i över 40 år och var med och startade Kvinnojouren i Växjö. Eva-Britt Svensson satt bland annat i EU-parlamentet åren 2004-2011 och har ett stort engagemang i många föreningar.

Senast uppdaterad: 3 september 2019