Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

Växjö kommun 2:a i storköksmästerskapen

Växjö kommun knep en hedersam andraplats i gårdagens svenska storköksmästerskap. I tuff konkurrens med bland andra Tingsryds kommun och CLV Kronoberg visade Växjölaget att de dessutom är bäst i Kronoberg.

- Jag är så stolt! Att vi bland alla dessa duktiga lag lyckas placera oss på andra plats är ett kvitto på den goda kompetens vi har hos våra kockar i Växjö kommun, säger Anneli Ekstedt, verksamhetschef Växjö kommuns måltidsorganisation.

Fokus för mästerskapen har legat på mat för många och årets tema har varit streetfood. Inför tävlingen har de tävlande lagen skickat in menyer med recept utifrån förbestämda råvaror och den utrustning som ska användas. Lagen har även provlagat och fotograferat sina rätter.

- Jag är fantastiskt glad. Det har varit en rolig utmaning och vi har visat att vi är ett superteam som lyckas så bra tillsammans, säger lagledare Ola Hillström.

Växjö kommuns lag består av kockarna Nathalie Tallefors, Ola Hillström, Therese Jonsson, Christoffer Noreng och commis Mikael Söderlund.

Bakom mästerskapen står Svenska Kockars Förening, en ideell förening vars syfte är att stärka och främja yrket samt den svenska gastronomin och matkulturen. 33 lag har skickat in bidrag till tävlingen och av dessa har 6 gått vidare till final.

Växjö kommuns lag

Träffa vårt lag och kolla hur det såg ut när de tränade inför finalen.

YouTube Visningbild
Senast uppdaterad: 7 mars 2022