Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

SMHI utfärdar klass 2-varning

SMHI har utfärdat en klass 2-varning för hela Kronobergs län. Se över lösa föremål utomhus, plocka in eller förankra dem. Om ni ska ut och röra er under dagen eller kvällen, var försiktiga, se upp för nedblåsta träd och andra föremål.

Och som vanligt när det är storm, var beredd på att det kan bli elavbrott. På MSB:s webbplats DinSäkerhet.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. finns information om hur du som privatperson kan förbereda dig för oväder.

Kommunen följer läget och uppdaterar här på www.vaxjo.se om det skulle behövas.

SMHI:s varningsklasser

Vädervarning klass 1. Väderutveckling väntas som innebär vissa risker för allmänheten och störningar för en del samhällsfunktioner.

Vädervarning klass 2. Väderutveckling väntas som kan innebära fara för allmänheten, stora materiella skador och stora störningar i viktiga samhällsfunktioner. Allmänheten uppmanas att följa upp ny information på internet, radio eller TV.

Vädervarning klass 3. Mycket extremt väder väntas som kan innebära stor fara för allmänheten och mycket stora störningar i viktiga samhällsfunktioner. Allmänheten uppmanas att följa upp ny information på internet, radio eller TV.

Begränsad framkomlighet stör skolskjutshanteringen

Begränsad framkomlighet på vissa vägar i länet gör också att en del av våra skolbussar är/kan bli försenade och vissa har fått vända tillbaka till skolan med eleverna. I de fall som skolbussarna tvingas vända tillbaka finns personal kvar på skolan som tar emot eleverna.

Har du som vårdnadshavare frågor om läget: kontaka din skola för mer information.

Senast uppdaterad: 12 mars 2020